• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Gabriel Iancu rupe tăcerea după despărțirea de Viitorul. Atacantul de 23 de ani susține că el a fost cel care a decis să nu mai continue la echipa lui Gică Hagi. După un început bun de sezon, Iancu a intrat în dizgrația ”Regelui”, care a apelat însă la jucător în ultima etapă, iar acesta l-a făcut campion, prin golul marcat împotriva celor de la CFR.

Iancu a recunoscut că a fost afectat de faptul că nu a evoluat o perioadă mai lungă de timp, dar nu este supărat pe Hagi, chiar dacă nu a primit nicio explicație pentru faptul că nu a mai fost folosit.

”Nu am fost dat afară de la Viitorul, eu nu am mai dorit să prelungesc contractul. Am vrut să încerc o nouă experiență în afară. Nu am vorbit cu domnul Hagi la finalul sezonului. Recunosc că m-a afectat faptul că nu am jucat în acea perioadă, nu am primit nicio explicație.

Eu mi-am văzut de treaba mea și m-am antrenat, iar când s-a apelat la mine am dat tot ce am avut mai bun pentru echipă. Îl respect pe domnul Hagi și-i doresc mult succes în continuare”, a declarat Gabriel Iancu, pentru digisport.ro.

După despărțirea de Viitorul, Iancu nu a dus lipse de oferte fiind curtat de 4 cluburi din străinătate, dar în cele din urmă a ales Polonia. Atacantul a semnat cu Termalica și speră să-și relanseze cariera.

”Am avut patru oferte în această vară, dar le-am refuzat. Nu erau din Europa și eu îmi doream să rămân într-un campionat puternic. Consider că îmi pot relansa cariera în Polonia. Am semnat un contract pe un an de zile și dacă voi dori pot prelungi pe încă unul.

Deocamdată mă antrenez, pentru că eram în urmă cu pregătirea fizică și sper ca în maximum două săptămâni să intru la joc. Am vorbit cu antrenorul, are încredere în mine și de abia așteaptă să mă poată folosi”, a mai spus Iancu.

Iancu a evoluat în cariera sa pentru Viitorul, FCSB și Karabukspor.

7 trofee are jucătorul de 23 de ani în palmares, 4 titluri, o Cupă a României, o Supercupă și o Cupă a Ligii.

29 de meciuri a evoluat Iancu pentru Viitorul, în sezonul precedent, reușind să marcheze 6 goluri.

800.000 de euro este cota de piață a lui Iancu, conform transfermarkt.com.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT