• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Jose Mourinho s-a despărțit de Chelsea în urmă cu câteva săptămâni și presa internațională a scris că mai multe formații de top se bat pentru semnătura portughezului aflat momentan în vacanță, în Brazilia. "The Special One" a primit însă și o ofertă cel puțin neobișnuită din partea unui club aflat în vecinătatea locului în care își petrece sărbătorile.

Ibis Sport Club i-a propus lui Mourinho un contract pe doi ani. Până aici nimic neobișnuit, doar că în cazul în care va decide să antreneze în Brazilia, portughezul va trebui să accepte niște condiții speciale.

The Special One riscă să fie dat afară dacă echipa va reuși să câștige două meciuri consecutive. Mai mult, contractul lusitanului va fi reziliat automat în cazul în care echipa va câștiga un trofeu. Salariul nu îl va primi în bani ci în alimente, iar primele de joc pot veni doar dacă echipa este învinsă la scor.

Anunțul celor de la Ibis Sport Club este evident o glumă, gruparea și fanii săi fiind deja consacrați pentru desele ironii. Oficialii au făcut și o hârtie oficială care a făcut înconjurul lumii pe rețele de socializare și chiar a apărut pe prima pagină a câtorva ziare din Brazilia.

 

Echipa care evoluează în prezent în Pernambucano 2, grupa B, este recunoscută pe plan mondial ca fiind formația cu cea mai lungă serie de meciuri consecutive fără victorie. În anii '80, formația sud-americană nu a reușit să câștige timp de 3 ani și 11 luni și a primit din partea celor de la Guinness Book, în 2008, titlul de "cea mai slabă echipă din istorie".

Ibis a disputat în acea perioadă 55 de meciuri și nu a reușit să câștige niciunul dintre ele. Cel mai iubit jucător al formației braziliene este Mauro Shampoo, atacant care a jucat 10 ani pentru Ibis și a reușit să înscrie doar un singur gol.