• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Mihai Roman (23 de ani) a depăşit perioada de acomodare la NEC Nijmegen şi este pregătit să devină om de bază al echipei de pe locul 7 din Olanda. Până acum, vârful plecat de la Pandurii nu a prins decât 53 de minute în campionat, fără să marcheze niciun gol.

"M-am transferat într-un moment în care competiţia din România începuse deja, iar eu deja marcasem câteva goluri. Eram convins că sunt pregătit din punct de vedere fizic, dar nivelul de la NEC era mult mai ridicat. Testele au arătat că sunt în urmă la acest capitol şi am fost dezamăgit.

Acum sper să primesc o şansă. Pot să înţeleg criticile primite. De ce ar cumpăra NEC un jucător în ultima zi de transferuri pentru ca mai apoi să nu-l folosească?

Aşa apar discuţii despre un transfer nepotrivit. Dar vreau să arăt că nu a fost aşa. Sper ca în acest an să primesc mai multe şanse şi să dovedesc că sunt un jucător de valoare pentru NEC", a declarat Mihai Roman pentru De Gelderlander.

Transferat în vară pentru 350.000 de euro, în ultima zi a perioadei de transferuri, fostul jucător al Pandurilor ar putea deveni titular la NEC, dacă atacantul venezuelean Christian Santos va fi vândut la altă echipă.