• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Marius Șumudică (46 de ani) are Turcia la picioare, după prima parte a sezonului în care a reușit să ajungă cu echipa sa, Kayserispor, până pe locul 4, la egalitate cu Beșiktaș și la patru puncte sub Istanbul BB și Galatasaray. Etapa următoare, mai exact luni, 27 noiembrie, Kayseri va primi vizita chiar a celor de la Istanbul BB, dar Șumudică nu disperă, dimpotrivă. Românul este mulțumit de parcusrsul echipei, mai ales că a ajuns pe un loc în clasament la care nu sperau mulți din club.

Referitor la partida cu Istanbul BB, la care evoluează jucători cu CV demne de Europa, este vorba despre Adebayor și despre Clichy, Șumudică a replicat:

”Este una dintre cele mai bune echipe din Turcia. Antrenorul Avci a transformat o echipă normală în una mare cu același nucleu de jucători de mulți ani ajungând la punctul în care nu mai trebuie să facă multe achiziții în perioada de transferuri”.

Șumudică este convins că Kayseri are valoare pentru a face față unui astfel de adversar.

”Ne vom simți foarte bine pe teren contra lor, trecem printr-o perioadă bună și vom pregăti acest meci cât putem de bine. Partida nu va fi ușoară pentru noi, dar nici pentru adversară.

Eu încerc să construiesc o echipă de succes precum Basaksehir, cred mult în jucătorii mei și mă aștept la o partida bună.

Să fim în primele 8 clasate în primul sezon a fost obiectivul meu personal, nu mi-a spus nimeni că trebuie să duc echipa acolo. Am promis că vom supraviețui tuturor situațiilor dificile.

Am reușit în ceea ce ne-am propus până acum, dar nu am realizat nimic momentan. Au trecut doar 12 etape. Dacă pierzi două-trei meciuri te-ai dus la vale. Dacă însă câștigi două-trei meciuri...” le-a spus Șumudică jurnaliștilor turci.

Dacă în campionat, Istanbul BB merge brici, în schimb în Europa League are probleme. fiind pe ultimul loc în Grupa C, din care mai fac parte Ludogorets, Braga și Hoffenheim. Istanbul BB a jucat  și în playoff-ul Ligii Campionilor, dar a fost eliminată de Sevilla, după 1-2 acasă și 2-2, în Spania.