• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Fostul internaţional argentinian Patricio Toranzo (33 de ani) a rămas fără patru degete la unul dintre picioare, după ce autocarul în care se afla echipa sa, Huracan, s-a răsturnat. În accident a fost rănit şi Diego Mendoza.

Clipe de coşmar pentru clubul argentinian Huracan, la întoarcerea din Venezuela, acolo unde echipa a susţinut un meci în Copa Libertadores, contra formaţiei Caracas. După înfrângerea cu 2-1, la întoarcerea spre casă, şoferul care conducea autocarul spre aeroport a pierdut controlul, astfel că vehiculul s-a răsturnat.

Nu se ştie încă motivul accidentului, ci doar urmările lui. Patricio Toranzo, care în urmă cu 6 ani a bifat două meciuri pentru naţionala Argentinei (în mandatul lui Maradona), a ieşit cel mai "şifonat" din accident. El şi-a pierdut parţial patru degete de la unul dintre picioare, însă se află în afara oricărui pericol. Mai mult, sunt şanse mari ca el să poată să îşi continue cariera, chiar dacă probabil la un nivel mai scăzut: degetul mare nu i-a fost afectat.

"Patru dintre degetele lui Toranzo de la piciorul stâng au fost parţial amputate. Se speră că el va putea juca din nou, deoarece degetul mare, cel mai important pentru un fotbalist, nu a fost deloc afectat. Trebuie să aşteptăm însă până când rănile se vor fi vindecat. În trei-patru săptămâni vom şti mai multe", a explicat o sursă apropiată clubului, conform goal.com.

Şi Diego Mendoza - autorul golului din partida mai sus amintită - a suferit răni, doar că acestea nu au fost la fel de grave ca în cazul lui Toranzo. De asemenea, unul dintre preparatorii fizici a fost lovit în incident, dar şi starea lui generală este una bună.

Deşi nu se ştiu cauzele exacte ale accidentului, se speculează că ar fi fost vorba de probleme la sistemul de frânare. "A fost înfricoşător, dar suntem bine", s-a rezumat să spună preşedintele clubului, Alejandro Nadur.

Mijlocaş central, Toranzo a fost unul dintre cei mai constanţi jucători de când s-a întors la clubul pentru care mai evoluase în perioada 2007-2010. El a marcat 7 goluri în ultimele 46 de meciuri pentru Huracan