• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Mircea Lucescu a suferit încă un eşec pe banca Turciei (2-3 cu Albania), dar viitorul său la comanda naţionalei semilunei e clar. Tehnicianul a mers astăzi la sediul Federaţiei, unde a primit asigurări că i se va da tot creditul necesar.

Adus la începutul lui august la cârma Turciei, antrenorului român i s-a fixat obiectiv calificarea la Euro 2020. În acel moment şansele de calificare la Mondial păreau compromise, astfel că şefii Federaţiei nu îi pot pune în spate acest eşec.

Totuşi, în şase meciuri cu Lucescu la timonă (partide oficiale + amicale), Turcia nu doar că a arătat rău, însă a reuşit o singură victorie. În acest context, contestatarii s-au înmulţit, iar presa a cerut demiterea selecţionerului.

Hurriyet scrie astăzi că "Il Luce" a primit azi asigurări de la Federaţie că lucrurile sunt cât se poate de clare, urmând a fi sprijinit în continuare. “Tehnicianul român şi conducătorii forului au făcut planuri de viitor”, menţionează sursa citată.

Să-mi dau demisia? De ce? După cum am mai spus, sunt obişnuit cu tot felul de reacţii. Nu mă afectează ce se spune. Vom merge la Campionatul European. Însă trebuie cu toţii să ne aducem contribuţia. Nu merge cu hocus-pocus", a spus "Il Luce" după eşecul contra Albaniei, aducând un alibi solid pentru rezultat: a folosit foarte mulţi tineri.