• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ultima perioadă de mercato nu a fost una deloc bună pentru Barcelona, dacă ținem cont că gruparea catalană l-a pierdut pe Neymar. Pe Camp Nou au ajuns Dembele și Paulinho, însă nu și Coutinho, pentru care formația blaugrana a insistat până în ultima zi.

Deși Barcelona e lider după 7 etape, oficialii vicecampioanei Spaniei sunt conștienți că trebuie să reîmprospăteze echipa lui Valverde. Până atunci însă, un lucru e cert: catalanii vor să renunțe la 3 jucători. Mundo Deportivo anunță că fotbaliștii în cauză sunt Andre Gomes, Paco Alcacer și Rafinha.

Primii doi au fost achiziționați de la Valencia și Barcelona a plătit în schimbul lor nu mai puțin de 65 de milioane de euro, în timp ce ultimul este un produs al academiei clubului.

Catalanii au plătit 35 de milioane de euro pentru transferul lui Andre Gomes. Mijlocașul de 23 de ani a jucat 47 de meciuri sezonul trecut pentru Barca, în toate competiţiile, dintre care 30 în campionat, şi a marcat trei goluri pentru gruparea blaugrana. În actuala stagiune are şase partide în tricoul Barcelonei, dar nu a reușit să impresioneze și presa iberică a scris în mai multe rânduri că portughezul "frânează" atacurile Barcelonei, lucru care îi nemulțumește pe Messi și Suarez.

Gomes a ajuns în Primera Division în 2014, atunci când a fost împrumutat de Valencia de la Benfica. Un an mai târziu a fost cumpărat definitiv de "lilieci" pentru 15 milioane de euro.Impresariat de Jorge Mendes, Andre Gomes ar putea ajunge în iarnă în Premier League, acolo unde Tottenham este interesată de serviciile sale. AC Milan este un alt club despre care s-a scris că îl dorește pe Andre Gomes.

Transferul lui Paco Alcacer a costat-o pe Barcelona 30 de milioane de euro, însă atacantul iberic nu s-a ridicat la nivelul arătat în tricoul Valenciei. Vârful de 24 de ani a jucat doar 30 de meciuri, timp în care a marcat 8 goluri și a oferit 5 pase decisive. Viitoarea destinație a lui Alcacer pare a fi Serie A.

Crescut de Barcelona, Rafinha reușise la un moment dat să-și facă loc în primul 11 al lui Luis Enrique, dar o accidentare l-a tras pe linie moartă, iar Valverde le-a dat de înțeles oficialilor că mijlocașul nu intră în planurile sale.

Cotat la 15 milioane de euro, Rafinha este în continuare accidentat și va fi apt de joc abia la începutul lui decembrie. Mai multe cluburi din Premier League și-au manifestat interesul pentru jucătorul Barcelonei, printre care Arsenal și Liverpool. Pe listă s-ar afla și Juventus, campioana Italiei.