• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Atletico Madrid a avut o tentativă serioasă de a-l readuce pe Diego Costa pe Vicente Calderon, dar Chelsea a respins oferta foarte bună făcută de clubul din capitala Spaniei, potrivit cotidianului AS.

Diego Simeone nu este mulţumit de Jackson Martinez şi Fernando Torres, iar Luciano Vietto întârzie să confirme, astfel că tehnicianul argentinian a cerut conducerii clubului să încerce transferul lui Diego Costa.

Antrenorul de 45 de ani a rămas inflexibil în privinţa solicitării sale, la care nu a renunţat nici măcar atunci când oficialii madrielni i l-au propus pe Lucas Perez, golgheterul celor de la Deportivo La Coruna.

Astfel, Jorge Mendes le-a comunicat oficialilor lui Chelsea că Atletico este pregătită să ofere 45 de milioane de euro în schimbul lui Costa, dar Roman Ambramovich a răspuns că nu are are de gând să renunţe la atacantul de 27 de ani.

Fotbalistul a avut o primă parte de sezon foarte dificilă, dar odată cu plecarea lui Jose Mourinho dă semne că forma sa va reveni la nivelul obişnuit. Practic, londonezii ar trebui să renunţe la cel mai bun atacant din lot, Alexandre Pato, împrumutat în această iarnă, fiind mai curând un pariu.

AS susţine că Atletico nu va face nicio mişcare în această perioadă de transferuri, cu excepţia cazului în care Chelsea ar fi dispusă să negocieze pentru Costa. Decizia a fost luată şi în contextul în care FIFA a suspendat temporar interdicţia de a înregistra jucători pe care clubul a primit-o, astfel că madrilenii vor putea fi activi în mercato la finalul sezonului.

Diego Costa a câştigat un titlu în La Liga, o Cupă a Spaniei şi două Supercupe ale Europei şi a fost finalist al Ligii Campionilor cu Atletico Madrid, înainte de transferul la Chelsea, în vara lui 2014.