• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Antoine Griezmann este jucătorul momentului la Atletico Madrid, iar prestaţiile francezului au trezit interesul cluburilor importante din Europa. Oficialii grupării de pe Calderon nu vor să aibă parte de suprize neplăcute şi vor să-l blindeze pe viitorul adversar al naţionalei României la Euro 2016. Planul include inclusiv o clauză anti-Real Madrid, scrie cotidianul AS.

Cu 14 goluri marcate în acest sezon (10 în La Liga şi 4 în Champions League), Griezmann este, incontesabil, starul formaţiei lui Diego Simeone. Prestaţiile atacantului adus în 2014 de la Real Sociedad şi vârsta sa - va împlini 25 de ani în martie - îl transformă într-o ţintă pentru toate marile echipe de pe continent. pe urmele sale se află Chelsea, PSG sau Bayern Munchen

În acest moment, Griezmann are o clauză de rezilere de 80 de milioane de euro, însă clubul pregăteşte o nouă ofertă contractuală pentru francez. Sursa citată precizează că noua înţelegere i-ar aduce jucătorului o importantă creştere salarială, în timp ce clauza de rezilere ar urma să ajungă la 100 de milioane de euro.

Oficialii lui Atletico sunt de părere că o asemenea sumă i-ar îndepărta pe eventualii doritori, inclusiv pe rivalii de la Real Madrid. De altfel, un posibil interes al lui Florentino Perez, care nu şi-a ascuns admiraţia pentru Griezmann, îi sperie cel mai mult pe cei din conducerea "Los Colchoneros".

Între cele două cluburi din capitala Spaniei există, de mai mulţi ani, un pact de neagresiune, un gentlemen's agreement, prin care niciun jucător al rivalilor să nu fie transferat. Însă lumea fotbalului este schimbătoare, iar ceea ce este valabil azi nu mai este respectat mâine. Astfel, Atletico vrea să se asigure că nu-şi va pierde cel mai important jucător în favoarea celor de la Real.

Şefii campioanei Spaniei din 2014 sunt convinşi că echipa va continua să rămână în elită, mai ales odată cu creşterea încasărilor adusă de noul stadion, aflat în construcţie, iar Griezmann este un punct fix în proiectul pe termen lung al clubului. În acest context, orice efort pentru păstrarea francezului nu este prea mare.