• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Pierre-Emerick Aubameyang a spus că este deschis mai multor transferuri pe parcursul sezonului trecut, fără ca niciunul să se concretizeze în această vară. Acum, atacantul Borussiei Dortmund și-a exprimat frustrarea că o mutare la Real Madrid nu s-a materializat.

Fotbalistul Borussiei a fost extrem de dornic să părăsească gruparea din Bundesliga după sezonul trecut, atât la cluburi puternice din Europa cât și în China.

Aubameyang nu a ascuns niciodată că și-ar dori să ajungă pe ”Santiago Bernabeu”, dar internaționalul gabonez a rămas la Dortmund pentru că Florentino Perez nu a făcut demersurile mutării. Aubameyang a recunoscut că a fost dezamăgit de faptul că nu s-a alăturat trupei ”blanco”.

”Nu am niciun vis”, a spus fotbalistul în vârstă de 28 de ani, când a fost întrebat dacă mai visează la un transfer la Real Madrid. ”Nu voi mai vorbi niciodată de Real Madrid, ei nu mă vor! S-a terminat! Însă aceasta nu este o problemă. Eu merg înainte, sunt bine văzut la Dortmund. Am avut un acord cu Borussia, am fost liber să plec, dar nu s-a întâmplat nimic, este o dezamăgire, să zic așa, dar sunt, de asemenea, fericit că rămân aici”, a mai spus fotbalistul.

Real Madrid nu a fost singurul club legat de un eventual transfer al lui Aubameyang, și spre deosebire de spanioli, au existat mai multe cluburi care au făcut oferte concrete pentru el, inclusiv AC Milan. ”Milan mi-a oferit un contract”, a recunoscut Aubameyang. ”Am fost foarte interesat de proiect, dar nu s-a întâmplat din mai multe motive”.

Aubameyang a declarat, de asemenea, că s-a întâlnit cu președintele lui Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi, și că o eventuală mutare în capitala Franței a căzut odată cu numirea lui Antero Henrique în funcția de director sportiv. ”La începutul lunii iunie l-am întâlnit pe Nasser”, a spus Aubameyang. ”A fost înainte de sosirea lui Antero Henrique. Și când Henrique a venit la PSG, ei au decis că nu mă vor mai lua”.

Mai multe cluburi din Super League din China au fost dornice să ofere sume mari de bani pentru Aubameyang, care nu a idolatrizat o mutare în acest sens. ”Ofertele din China nu le-am luat în serios, ar fi fost o lipsă de profesionalism. Au întârziat să trimită și anumite oferte scrise, a fost un dezastru cu chinezii”.