• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

De la startul ediției 2013/2014, Liga Spaniolă acordă, după modelul din Premier League, în fiecare lună, un premiu pentru jucătorul cu cele mai bune performanțe.

Deși are în componență fotbaliști ca Messi, Neymar sau Suarez, Barcelona nu a dat niciodată până acum "Jucătorul lunii" în La Liga.

Luna octombrie a fost a 26-a în care niciun fotbalist legitimat la trupa de pe Camp Nou nu a reușit să-și adjuce premiul. Site-ul oficial al Ligii Spaniole a anunțat că Borja Baston a fost declarat "Jucătorul lunii octombrie".

Atacantul lui Eibar a marcat de fiecare dată în cele 3 meciuri din campionat pe care echipa sa le-a jucat (Las Palmas, Sevilla, FC Barcelona). Primul câștigător al sezonului a fost Nolito. Jucătorul lui Celta, a fost desemnat "Jucătorul lunii septembrie".

De la înființarea premiului, Messi a marcat 73 de goluri în campionat, dar cu toate astea nu s-a aflat niciodată pe lista câștigătorilor, acolo unde ar fi putut să emită pretenții și Neymar sau Suarez, fotbaliști aflați pe primele două locuri în clasamentul golgheterilor din Spania. Brazilianul a marcat 11 goluri în actuala stagiune în tip ce fostul atacant al lui Liverpool a punctat de 9 ori.

Formația cu cei mai mulți câștigători de la înființarea premiului este Atletico Madrid. Jucătorii de pe Vicente Calderon au primit trofeul de 6 ori, Antoine Griezmann fiind ultimul fotbalist pregătit de Simeone căruia i-a fost înmânat premiul.

Printre remarcați s-au numărat și fotbaliștii de la Real Madrid. Cristiano Ronaldo a câștigat premiul de două ori în timp Karim Benzema o dată.