• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Joan Laporta, fostul președinte al Barcelonei, a ”lovit” în actuala conducere a clubului catalan. Josep Bartomeu, actualul șef al grupării, a fost cel blamat și acuzațiile sunt dintre cele mai dure. Laporta a petrecut șapte ani în funcția de președinte al Barcelonei, timp în care l-a adus pe Ronaldinho sau l-a angajat pe Pep Guardiola.

De la plecarea sa în 2010, Laporta spune că a văzut clubul blaugrana îndepărtându-se de principiile sale și consideră că șefia catalanilor a lăsat în urmă valorile după care s-au ghidat odată. 

”Este foarte greu să ai vreun sentiment pozitiv față de Bartomeu”, a început Laporta șirul atacurilor la adresa actualului președinte al clubului catalan. ”Pentru că el este o persoană care, odată cu atitudinea sa, a reușit să ”răpească” Barcelona cu intoxicații și cu minciuni. În plus, el este un președinte care se confruntă cu acuzații, deci în acest sens nu este foarte demn de încredere. A arătat că este o păpușă pentru cel care se află acum la închisoare (n.r. Sandro Rosell). Și, prin urmare, cred că este o rușine”.

Laporta și actualul președinte al Barcelonei au avut ”războaiele” lor în trecut. Conflictul lor a început în 2005, când Rosell a început să-l acuze de gestionare incorectă a finanțelor și că din cauza lui clubul se confruntă cu datorii uriașe. Ulterior, i-a cerut în instanță să plătească 79 de milioane de euro. Curtea a decis să-i ofere însă dreptate lui Laporta.

În prezent, Rosell este în închisoare, după ce a fost condamnat pentru spălare de bani şi asociere la grup infracţional. Clubul a fost preluat ulterior de Bartomeu, iar în această perioadă Messi a fost condamnat pentru evaziune fiscală, iar actualul președinte se confruntă cu acuzații de fraudă și corupție într-un caz aflat în desfășurare, în legătură cu transferul lui Neymar. Actualul mandat al lui Bartomeu urmează să se încheie în 2021.