• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Portughezul a schimbat mesaje cu coechipierii de la Real Madrid, după polemicele sale declarații de la finalul derby-ului cu Atletico, pentru a-și explica spusele.

”Dacă toți ar fi la nivelul meu, am fi primii. Nu vreau să subestimez și să jignesc pe nimeni, pe niciunul dintre colegi, dar când nu sunt cei mai buni în echipă e dificil să câștigi. Mie-mi place să joc cu Karim, cu Bale, cu Marcelo, cu Pepe. Nu zic că cei care au jucat astăzi, Jese, Lucas, Kovacic nu sunt buni, sunt foarte buni, Danilo a fost azi cel mai bun, de exemplu, dar...”, a declarat lusitanul la finalul meciului pierdut, pe Bernabeu, 0-1, cu echipa lui Simeone.

Chiar dacă, o oră mai târziu, și-a nuanțat declarațiile, în Marca - ”Mă refeream la forma fizică. Nu mă cred mai bun decât niciunul dintre colegii mei” -, portughezul s-a văzut luat la întrebări de colegi, antrenori și conducere pentru cuvintele sale.

Doi dintre cei care s-au simțit direct lezați de vorbele lui Ronaldo, deși numele lor nu au fost rostite, au fost James Rodriguez și Isco, doi dintre fotbaliștii care le sunt datori fanilor și echipei cu mult mai mult decât au arătat în acest sezon. Ambii au scuze, e adevărat. Isco trece printr-un divorț, iar James a simțit lipsa soției sale, aflată în Columbia, unde participă la o emisiune tv de durată.

De aceea, Cristiano a fost nevoit, după agitația iscată de declarația sa, să ia legătura cu cei doi coechipieri, dar și cu alți colegi de echipă, prin intermediul mesajelor, scrie El Mundo. Lusitanul și-a cerut scuze și le-a explicat acestora că nu se referea la valoarea lor, ci la forma fizică, și că nu a dorit nicio clipă să-i jignească. De asemenea, a purtat o discuție telefonică, duminică, cu Sergio Ramos, căpitanul echipei. Fundașul a și ieșit public, de altfel, pentru a-i lua apărarea portughezului. ”Îl cunosc pe Cristiano, nu crede asta despre noi. Avem o relație foarte bună. A fost greșit înțeles sau s-a exprimat el nefericit”, a spus Ramos.

Astăzi, luni, 29 februarie, Cristiano a avut o discuție și față în față cu colegii cărora le-a dat explicații telefonic sau prin mesaje pe WhatsApp. Lusitanul a făcut pace cu coechipierii, asigurându-se că niciunul nu-i poartă pică, și le-a cerut acestora să lupte împreună pentru a mai salva ceva din acest sezon, în Champions League, dar și în campionat. Pierderea locului 3 ar duce la o situație inedită pentru Real Madrid. De pe locul 4 ar trebui să joace tururi preliminare pentru calificarea în Liga Campionilor, situație care nu convine niciunuia dintre jucători, întrucât ar însemna scurtarea drastică a vacanței de vară.