• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Francezii de la publicația L'Equipe fac haz de necaz de referendumul Cataloniei pentru independență. După turbulențele de pe străzi, generate de faptul că guvernul de la Madrid a interzis cu vehemență această mișcare, francezii au caricaturizat situația catalanilor și au comparat-o cu cea atunci când Gerard Pique susținea că Neymar Jr. va rămâne la Barcelona.

Referendumul prin care catalanii speră să se rupă de Spania a dus la confruntări violente în stradă. În urma referendumului de duminică desfășurat în Catalonia, poliția spaniolă a tras cu gloanțe de cauciuc pe mai multe străzi din Barcelona, pe fondul turbulențelor legate de mișcarea interzisă de guvernul de la Madrid. Liderii sparatiştilor vorbesc de peste 840 de răniţi.

Demersul catalanilor nu va avea niciun rezultat, le transmit oficialii de la Madrid, care au anunţat că nu recunosc votul din Catalonia. La Barcelona, liderii au anunțat demararea pașilor pentru proclamarea republicii independente. De acest fapt fac acum haz de necaz jurnaliștii francezi care au oferit caricatura zilei. Aceasta îl înfățisează pe Gerard Pique, poate unul dintre cei mai implicați fotbaliști ai Barcelonei în demersul pentru independență, alături de un polițist spaniol.

Sub titlul ”Madridul rămâne ferm pe poziții privind independența Cataloniei”, polițistul dă asigurări că Barcelona, implicit Catalonia, va rămâne parte a Spaniei. Caricatura este o sarită care are la bază o fotografie postată de apărătorul Barcelonei pe o platformă de socializare. La vremea respectivă, Gerard Pique apărea de gât cu Neymar într-un moment în care speculaţiile despre plecarea internaționalului brazilian la Paris Saint Germain se înmulţeau pe zi ce trecea. Pique a aruncat internetul în aer cu anunţul care acum se întoarce împotriva lui. "Se queda", scria fundaşul catalanilor, pe reţelele de socializare, alături de fotografie cu el şi atacantul brazilian de 25 de ani.