• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

UPDATE 17:20 Cristiano Ronaldo, Lionel Messi şi Neymar sunt cei trei finalişti ai FIFA The Best. Prestigiosul premiu recunoaşte performanţele individuale ale celor mai buni fotbalişti ai anului. Ei sunt aleşi prin voturile selecţionerilor, căpitanilor echipelor naţionale, dar şi un grup select de jurnalişti, precum şi fanii contribuie la desemnarea celui mai bun fotbalist al anului.

Anul trecut, în finală au fost Ronaldo, Messi şi Griezmann, Neymar fiind pe locul patru, la distanţă mică de superstarul francez al lui Atletico Madrid. Câştigătorul din 2017 va fi anunţat la Londra, pe 23 octombrie.

În paralel cu anunţarea finaliştilor, a fost anunţată şi lista golurilor care candidează pentru trofeul "Puskas" (cea mai frumoasă reuşită a anului):

- Kevin Prince Boateng (Las Palmas / LaLiga)
- Alejandro Camargo (Univ. Concepción / Liga chilena)
- Deyna Castellanos (Venezuela / Mundial femenino sub17)
- Moussa Dembele (Celtic Glasgow / Liga escocesa)
- Olivier Giroud (Arsenal / Premier League)
- Aviles Hurtado (Tijuana Xolos / Liga MX)
- Mario Mandzukic (Juventus / Champions League)
- Oscarine Masuluke (Baroka FC / Liga sudafricana)
- Nemanja Matic (Chelsea / Premier League)
- Jordi Mboula (FC Barcelona / Youth League)

S-au stabilit şi finalistele pentru cea mai bună jucătoare a lumii:

Ştirea iniţială

FIFA va anunța în cursul zilei de vineri care vor fi cei trei finaliști pentru premiul ”The Best”, un premiu pentru care au votat deja antrenorii și căpitanii echipelor naționale din întreaga lume și jurnaliștii din țările afiliate forului internațional.

Câștigătorul va fi anunțat luni, pe 23 octombrie, în cadrul galei FIFA de la Londra, atunci când vor fi acordate și premiile ”The Best” din acest an. Pentru prima dată, aceasta va fi realizată pe baza performanțelor jucătorilor de pe parcursul unui sezon și nu în funcție de realizărilor lor din timpul unui an calendaristic. Vineri vor fi anunțați primii trei clasificați în ordine alfabetică.

Nu va fi până în decembrie când ”Balonul de Aur”, acordat de revista France Football, să fie decernat. În acest caz, pentru colectarea voturilor, protagoniștii vor mai avea la dispoziție două luni, de unde și startul spectaculos al sezonului înregistrat de Lionel Messi. Internaționalul argentinian are un start bun de sezon și a înscris de nouă ori, tot atâtea goluri cât a reușit Real Madrid în La Liga. De partea cealaltă, Ronaldo a stat pe bară cinci jocuri pentru suspendarea primită în prima manșă din Supercupa Spaniei cu Barcelona.

Internaționalul sud-american va rivaliza împotriva lui Cristiano Ronaldo, favorit numărul 1, după câștigarea Ligii Campionilor cu Real Madrid. Din 2008, lupta pentru Balonul de Aur s-a redus dintre Messi şi Ronaldo. Argentinianul a plecat de cinci ori acasă cu Balonul, în timp ce rivalul său portughez are patru astfel de trofee.

Cristiano a cucerit nu mai puţin de 21 de trofee la nivel de club, inclusiv patru Ligi ale Campionilor. Cristiano Ronaldo este considerat aproape unanim marele favorit la câştigarea Balonului de Aur şi în acest an.