• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Astăzi, de la ora 12:30, ora Spaniei (13:30, a României), clubul CF Cordoba, viceliderul din Segunda Division, a organizat o conferință de presă cu ocazia anunțului oficial al prelungirii contractului starului său, atacantul român Florin Andone. La conferință au participat, pe lângă jucătorul de 22 de ani, și Carlos Gonzalez, președintele Cordobei, Emilio Vega, directorul sportiv al grupării andaluze.

”Florin este jucătorul nostru exponențial și toți suporterii sunt încântați de el. Știam încă de astă-vară că trebuie să-i reînnoim contractul. Prelungirea angajamentului său era clară, iar acum a fost momentul propice. Cifrele contractului sunt confidențiale, deci nu le vom dezvălui, dar vă pot spune că Florin este unul dintre cel mai bine plătiți jucători ai noștri, pentru că a câștigat pe teren acest drept. El voia să continue cu noi, iar noi voiam să continuăm cu el. A fost simplu să ajungem astfel la un acord”, a declarat președintele Cordobei, Carlos Gonzalez, care a luat primul cuvântul.

”Dincolo de cifrele sale, absolut fantastice, prelungirea contractului său este una care se datorează mai ales angajamentului și dedicării sale. Îl felicit pe Florin pentru că a ales să continue în cadrul unui proiect foarte ambițios. E o reînnoire a contractului absolut meritată și îi dorim să continue la același nivel de până acum”, a spus și directorul sportiv Emilio Vega.

Florin Andone a mulțumit pentru încrederea acordată atât oficialilor echipei, cât și antrenorului Jose Luis Oltra.

„Mulțumesc președintelui, lui Emilio și lui Mister pentru reînnoirea contractului. Sunt foarte recunoscător clubului și fanilor acestei echipe. Mi-ar plăcea să rămân aici pentru mult timp. Sper ca la finalul sezonului să sărbătorim împreună promovarea. Sunt un băiat modest, mă știți, și nu vă pot promite decât că eu voi munci în continuare la fel de mult și de dedicat.

Mereu am încercat să dau tot ce am mai bun pe teren, zi de zi, atât la meciuri, cât și la antrenamente. Aici este casa mea și sunt încrezător că aici va fi pentru mulți ani de acum înainte. Dar niciodată nu știi cât de departe poți ajunge și care îți sunt limitele. Încerc să dau echipei în continuare totul. Mi-a ieșit până acum foarte bine și sper să-mi iasă în continuare”, a declarat Andone.

Atacantul de 22 de ani e conștient că a intrat în atenția multor cluburi din La Liga și din Premier League, dar spune că nu se grăbește să se transfere, fiind foarte fericit la Cordoba.

”Eu nu simt presiunea unui transfer. N-am simțit nici înainte de a semna prelungirea, nu simt nici acum. Încerc doar să mă autodepășesc pe mine însumi. Mă consider un jucător ambițios. Mi-ar plăcea să câștig cât mai mult în fotbal și să mă autodepășesc”, a mai spus internaționalul român.

2018 e anul în care se va finaliza noul contract cu Cordoba al lui Florin Andone

10 milioane de euro e clauza de reziliere a românului, urmând a se dubla în cazul promovării în Primera Division