• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Cumpărat de Barcelona în 2010 de la Liverpool, Javier Mascherano s-a impus îmediat în echipa catalană, dar și-a găsit un loc în centrul defensivei nu în linia de mijloc. Argentinianul a jucat peste 200 de meciuri, dar nu a marcat încă niciun gol.

Presa internațională a făcut un caz din acest detaliu, iar colegii lui Mascherano chiar l-au îndemnat să execute o lovitură de la 11 metri în meciul cu Rayo pentru a scăpa de această grijă. Sud-americanul a refuzat, iar penalty-ul respectiv a fost bătut în cele din urmă de Suarez, care a ratat.

"I-am spus lui Mascherano să execute el acel penalty și nu a vrut. Ori nu a avut suficientă încredere, ori pur și simplu nu a vrut, dar eu l-am întrebat oricum" dezvăluia Pique în urmă cu două zile.

Veteranul argentinian a ținut să lămurească acest detaliu și a dezvăluit că în cazul în care va fi rugat din nou de colegi, va oferi același răspuns. "I-am depășit cu mult recordul lui Michael Reiziger" a declarat amuzat argentinianul. "Nu sunt obsedat de acest lucru. Un gol nu îmi va schimba deloc viața. Dacă voi bate vreodată un penalty? Nu, nicio șansă. Nu voi executa niciodată un penalty" a concluzionat Mascherano.

Argentinianul care joacă de 6 ani pentru Barcelona a marcat ultimul său gol pentru echipa de club în 2008, pe când îmbrăca tricoul lui Liverpool. Mascherano a punctat în victoria cu 2-1 pe care "cormoranii" au obținut-o în fața lui Reading.

Apărătorul de 31 de ani cotat la 15 milioane de euro deține în prezent recordul pentru cele mai multe meciuri jucate în tricoul Barcelonei fără gol marcat (nu sunt incluși portarii în cazul acestei statistici). Sud-americanul a adunat 268 de partide fără gol, cu 46 peste olandezul Michael Reiziger. Batavul a evoluat în 222 de meciuri pentru trupa de pe Camp Nou în perioada 1997-2004.

Fanii Barcelonei sunt însă optimiști: "Mascherano va fi noul Belletti" au scris nenumărați suporteri ai catalanilor pe site-urile de socializare. Fundașul brazilian a marcat un singur gol pentru Barcelona în cele 100 de meciuri disputate în tricoul blaugrana. Golul lui Belletti a fost însă extrem de important. A adus catalanilor trofeul UEFA Champions League în finala cu Arsenal, din 2006.

Mascherano nu a marcat încă pentru Barcelona, dar și-a trecut în cont nu mai puțin de 13 trofee cu formaia de pe Camp Nou: trei titluri în La Liga, două Cupe ale Spaniei, două Supercupe ale Spaniei, două Ligi ale Campionilor, două Supercupe ale Europei și două Campionate Mondiale ale Cluburilor.