• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Lionel Messi va juca joi dimineaţă într-o partidă decisivă pentru calificarea Argentineni la Mondialul din Rusia, însă înainte de partidă a acordat un amplu interviu. Vedeta sud-americanilor a vorbit despre mai multe subiecte importante din fotbal, făcând câteva dezvăluiri interesante.

Deşi mulţi consideră că marele său rival, Ronaldo, nu ştie să piardă, starul Barcelonei a recunoscut că se află pe aceeaşi parte a baricadei când e vorba de eşec. Messi e extrem de afectat de înfrângeri, momentele mai puţin plăcute din carieră urmărindu-l mult timp.

"Nu suport să pierd. Fotbalul mi-a creat această deprindere, niciodată nu am suportat ideea că sunt învins. Nu mă afectează doar pentru câteva ore, aşa cum se întâmplă cu alţi fotbalişti, ci pentru o perioadă mult mai lungă. De aceea când sunt pe teren încerc tot timpul să dau totul astfel încât să mă asigur că echipa mea câştigă", a spus Messi într-un interviu pentru Coach Magazine.

Întrebat despre fotbaliştii care i-au marcat cariera, decarul Barcelonei a vorbit despre Maradona şi Aimar, pe care i-a avut drept idoli, dar şi despre importanţa prieteniei cu Cesc Fabregas.

"Pentru orice jucător din Argentina, Maradona este un model, un om care te inspiră să te apuci de fotbal. Apoi, după ce am mai crescut puţin, mi-a plăcut mult Pablo Aimar, adoram să văd meciurile în care el evoluează. Ajuns la La Masia, am constatat cât de dificil e să îţi părăseşti ţara atât de devreme. Din fericire, am devenit foarte bun prieten cu Fabregas, care m-a ajutat mult. Suntem în continuare foarte buni prieteni", a mai spus starul argentinian.

În privinţa fotbaliştilor pentru care nutreşte un sentiment profund de respect, Messi l-a nominalizat pe Rooney, fost coechipier cu Ronaldo la United.

"De-a lungul anilor, am jucat împotriva multor jucători de mare valoare. Pe foarte mulţi îi respect, dar cred că cea mai multă stimă i-o port lui Rooney. E un fotbalist care a jucat atât de mulţi ani la cel mai înalt nivel, a fost un lider al generaţiei sale", a concluzionat Messi.