• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Lionel Messi va juca aproape sigur în El Clasico, sâmbătă, în direct la Digi Sport 1, însă presa de azi nu mai e interesată de accidentarea argentinianului, ci de posibilul transfer al acestuia.

Potrivit Daily Star, citat de As, decarul Barcelonei este cu fiecare zi care trece mai aproape de Premier League. Problemele mari pe care le are cu fiscul din Spania sunt principalul motiv pentru care sud-americanul vrea să plece de pe Camp Nou, însă sursa citată susţine că şi salariul pe care englezii sunt dispuşi să i-l ofere reprezintă un argument extrem de puternic.

Concret, Chelsea, Manchester United, Arsenal şi City sunt interesate toate de posibila achiziţionare a lui Messi şi i-au pregătit acestuia un salariu pe măsură: cel puţin 20 de milioane de euro/an. Dar, mai important, Messi ar pătrunde pe o nouă piaţă, unde şi-ar putea vinde mult mai scump drepturile de imagine. În prezent, argentinianul câştigă aproximativ 60 de milioane de euro anual (salariu, publicitate, marketing), iar agentul său e convins că în Anglia veniturile ar putea creşte la peste 100 de milioane de euro.

La o primă vedere, Barcelona nu ar avea vreun motiv să îşi cedeze cel mai bun jucător. Însă catalanii îi vor respecta dorinţa fotbalistului care în ultimii 13 ani a scris istorie pe Camp Nou. În plus, vor face o afacere excelentă, urmând a încasa o sumă uriaşă, mult peste 100 de milioane de euro. La fel a procedat board-ul Barcelonei şi cu Ronaldinho, pe care l-a cedat la Milan la doar 28 de ani. Atunci, ca şi acum, aveau deja în curte fotbalistul care să îl facă uitat pe idol. În 2008 acesta purta numele "Messi", acum Neymar e fotbalistul care să aducă noi şi noi titluri în Catalunya.

Real Madrid - Barcelona se joacă pe 21 noiembrie, de la ora 19:15, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.