• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Nolito rămâne prima opțiune a lui Luis Enrique pentru un transfer în iarnă, dar conducerea Barcelonei încă ține mutarea în așteptare. Tehnicianul l-a solicitat încă din iarnă, pentru a completa un loc lăsat liber după accidentarea lui Rafinha.

18 milioane de euro ar trebui să plătească Barcelona pentru transferul lui Nolito, suma reprezentând clauza de reziliere din contractul fotbalistului în vârstă de 29 de ani. 

În vară, catalanii au plătit 52 milioane de euro și alte 11 milioane vor fi achitate în funcție de clauzele din acordurile de transfer pentru Arda Turan (34 de milioane de euro, plus alte 7 ca bonusuri) și Aleix Vidal (18 milioane de euro, plus alte 4 ca variabile).

Cum clubul intenționează să micșoreze treptat datoriile clubului până în 2018, un nou transfer în iarnă ar afecta această strategie financiară, iar conducerea încearcă să amâne, în cel mai rău caz, afacerea Nolito. Alte variante ar fi un împrumut cu opțiune de cumpărare în vară sau să îl cumpere în iarnă și să îl lase să joace la Celta până la finalul sezonului, caz în care suma de transfer ar putea să scadă până la 9 milioane de euro, după cum anunță Mundo Deportivo.

Fotbalistul este urmărit îndeaproape și de cluburi din Anglia, dar și de Napoli. În plus, atacantul spaniol a ajuns la un acord cu șefii de la Celta Vigo și în perioada următoare urmează să semneze un nou contract, cu o nouă clauză de reziliere: 25 de milioane de euro.

În acest sezon, Nolito a marcat atât împotriva Barcelonei, cât și împotriva lui Real Madrid:

VIDEO Celta Vigo - Barcelona 4-1. A contribuit din plin la prima înfrângere a sezonului pentru formația catalană, care în acest moment este lider.

VIDEO Celta Vigo - Real Madrid 1-3. Formația de pe Estadio de Balaidos a pierdut mpotriva madrilenilor, dar atacantul a marcat golul de onoare al Celtei.

În acest moment, Nolito se află pe a 4-a treaptă în topul marcatorilor din Spania, cu 7 goluri, la egalitate cu alți 3 jucători: Aduriz (Bilbao), Ruben Castro (Betis) și Lucas Perez (7). Lider este Neymar (Barcelona), cu 10 reușite.

VIDEO La antrenamentele naționalei Spaniei, Nolito a marcat un gol superb, din voleu: