• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Lionel Messi a avut o ofertă enormă de la Manchester City, înainte de a-și prelungi contractul cu Barcelona. Englezii i-au oferit 100 de milioane de euro la semnătură și un salariu anual net de 50 de milioane de euro, în situația în care acesta ar fi ajuns în Premier League liber de contract.

Astfel, auzind de oferta venită de pe Etihad Stadium, Josep Maria Bartomeu a fost nevoit să îi ofere un salariu la fel de mare argentinianului de 30 de ani, pentru ca acesta să nu aleagă să joace din nou sub comanda lui Pep Guardiola, susține Marca. Messi a acceptat oferta clubului catalan și și-a prelungit înțelegerea. 

Inițial, Messi s-a înțeles cu Barcelona, în luna iunie, în privința unui contract valabil până în 2021, cu o clauză de reziliere de 300 de milioane de euro.

Deși, în iulie, clubul a anunțat oficial acest lucru, jucătorul nu a apucat să-și pună semnătura pe contract. Acesta a fost plecat la echipa națională, apoi a urmat nunta sa, după care a plecat în vacanță.

La scurt timp după reunirea lotului, Neymar a plecat însă la PSG, iar cei de la Barcelona s-au panicat în momentul în care Al Khelaifi i-a plătit brazilianului clauza de reziliere de 222 de milioane de euro.

Au urmat momente dificile pentru catalani. În primul rând, aceștia s-au speriat că, dacă parizienii au plătit atât de mult pentru Neymar, n-ar fi o problemă pentru ei să achite 300 de milioane de euro și pentru Messi, adică suma care urma să echivaleze cu clauza din noul lui contract.

Astfel, întrucât nu voiau să-și piardă la fel principalul jucător, cei de la Barcelona au început să renegocieze cu tatăl argentinianului pentru a stabili o clauză mult mai mare. Discuțiile s-au prelungit însă mai mult decât sperau ei. Până la urmă, Messi a semnat un nou contract valabil până în 2021 și cu o clauză de 700 de milioane de euro.