• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Ilkay Gundogan, jucător care devenise o prioritate pentru Barcelona pentru perioada de mercato din vară, i-a anunţat pe oficialii catalani că nu mai este interesat de ofertă. Mijlocaşul lui Dortmund a fost convins de Manchester City.

În condiţiile în care atacul lui Luis Enrique este cu adevărat "extraterestru", tehnicianul va încerca în perioada următoare să rezolve şi micile probleme din celelalte compartimente. Una dintre principalele ţinte era reprezentată de mijlocaşul lui Dortmund, Ilkay Gundogan, mai ales că Busquets este tentat să accepte oferta lui PSG.

Sport.es, ziarul de casă al catalanilor, notează însă astăzi că fotbalistul german cu origini turce i-a anunţat astăzi pe şefii de pe Camp Nou că nu mai reprezintă o soluţie. Asta deoarece City a reuşit să îl convingă să semneze, Dortmund dându-şi deja acordul cu privire la suma de transfer.

Guardiola avea nevoie de un mijlocaş să îi organizeze şi ordoneze jocul şi i-a convins pe şefii de pe Etihad că Gundogan este soluţia cea mai bună. Totul s-a făcut în mare secret în ultimele zile, mai rămânănd în acest doar o formalitate: anunţul oficial.

10 goluri în 100 de partide a reuşit fotbalistul de 25 de ani pentru Dortmund. Cota sa explodase în sezonul în care trupa lui Klopp ajungea până în finala Ligii Campionilor, dar apoi Gundogan nu a mai strălucit, fiind ţinut departe de gazon pentru aproape un an, din cauza unei accidentări.