• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Lionel Messi joacă la Barcelona de la vârsta de 12 ani și a devenit unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria clubului de pe Camp Nou, dar totul putea să ia o altă turnură, după cum spune președintele de la Real, Florentino Perez, cel care a format "Madridul Galactic" din anii 2000.

Cei mai buni jucători din acea perioadă au reprezentat mereu o țintă pentru Real, care i-a adus, pe rând, pe Figo, Zidane, Beckham sau Ronaldo. Florentino Perez spune că ar fi încercat să îl ia și pe Messi, dacă ar fi avut același nivel în acea perioadă. A recunoscut, însă, că momentul a trecut, pentru că între mandatele sale a devenit o legendă a Barcelonei și un transfer ar fi extrem de dificil de realizat.

"Dacă ar fi existat un Messi în primul meu mandat, dacă el ar fi jucat așa, atunci aș fi încercat să-l transfer. Este un jucător asemănător lui Zidane. Acum, însă, este jucătorul Barcelonei și e acolo de când era copil, ar fi foarte dificil de luat", a spus Florentino Perez, la Cadena SER.

Lui Messi (30 de ani) îi va expira contractul cu Barcelona la finalul acestui sezon și situația sa a creat tensiuni la clubul catalan, care a anunțat în iunie prelungirea, însă fără ca jucătorul să fi semnat cu adevărat noua înțelegere.

Messi a ajuns în 2001, de la Newell's Old Boys. A jucat la echipele B și C, înainte să debuteze în 2004 la echipa mare, unde până acum a adunat 507 goluri în 583 de meciuri.