• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Carles Puyol, fostul căpitan și jucător emblematic al Barcelonei, a apelat la rețelele de socializaree pentru a lansa un mesaj favorabil independenței Cataloniei.

Dacă joi, Gerard Pique, fundaşul Barcelonei, a anunţat că va susţine necondiționat referendumul pentru autodeterminare prevăzut în această duminică în Catalonia, a venit acum rândul fostului căpitan al grupării blaugrana să-și arate sprijinul. Carles Puyol a cerut societății catalane printr-un mesaj scurt și la obiect să-și manifeste prin vot dorința independenței. ”Ieșirea la vot înseamnă democrație!”, a scris legendarul fotbalist al Barcelonei.

Victor Tomas, căpitanul echipei de handbal de la Barcelona, a făcut același lucru pe contul personal de Twitter. ”Bună dimineața, Catalonia! Vă revine dreptul să predați o lecție de educație civică și de democrație pentru ca toată lumea să-și exprime opinia în mod liber și pașnic“, a scris handbalistul.

Gerard Pique, fundaşul Barcelonei, a anunţat în cursul zilei de joi că va susţine necondiționat referendumul pentru autodeterminare prevăzut în această duminică în Catalonia. ”Începând de astăzi (n.r. joi) şi până duminică, ne vom exprima paşnic. Să nu le oferim nicio scuză. E ceea ce vor ei. Şi să cântăm cu putere", a scris pe Twitter jucătorul catalan, alături de hashtagul #VomVota. Mesajul apărătorului de 30 de ani a devenit imediat viral și a stârnit indignarea rivalului madrilist Sergio Ramos. ”Tweetul lui Pique nu este cel mai bun. Dacă nu vrei să te enervezi, n-ar trebui să citeşti ce scrie”, a spus Sergio Ramos, în direct la TV, după meciul cu Dortmund. În plus, căpitanul Realului crede că referendumul nu este cel mai bun lucru pentru prima reprezentativă a Spaniei: ”Poate că referendumul nu este cel mai bun lucru care să se întâmple la națională, dar fiecare dintre noi este liber să spună ce gândește”.

Cunoscut că îi plac provocările, Pique a afirmat că provincia Catalonia trebuie să aibă ”dreptul să decidă” printr-un referendum. ”Sunt cu totul de acord cu dreptul catalanilor de a decide”, a declarat anul trecut fundaşul central al formaţiei blaugrana, campion mondial şi european cu "La Roja". Luările de poziţie ale lui Pique au făcut ca jucătorul să fie fluierat pe mai multe stadioane din Spania de publicul care-l acuză că susţine independenţa Cataloniei, deşi el nu s-a pronunţat niciodată deschis în acest sens.