• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Clubul spaniol de fotbal Rayo Vallecano a anunţat, marţi, lansarea Rayo Oklahoma City, o franciză care va evolua în campionatul nord-american de fotbal NASL, aceasta fiind prima investiţie de acest tip din partea unui club spaniol în America de Nord.

“Lansarea Rayo Oklahoma City a fost oficializată. Această echipă va disputa North American Soccer League (NASL) începând din 2016.”, a anunţat clubul madrilen într-un comunicat dat publicităţii pe internet.

Echipa internaţionalului român Răzvan Raţ nu a precizat valoarea investiţiei, însă site-ul noii formaţii, denumite Rayo OKC, s-a mulţumit să indice că Raul Martin Presa, preşedintele şi proprietarul lui Rayo Vallecano din 2011, va fi acţionarul majoritar al noii francize.

”Rayo Vallecano din Madrid devine primul din Primera Division care investeşte într-o echipă profesionistă în America de Nord.”, informează site-ul internet al NASL. ”Noi sperăm să facem o echipă de clasă mondială la Oklahoma City.”, a declarat Raul Martin Presa.

Rayo OKC, al cărei logo se inspiră din cel al lui Rayo Vallecano, va evolua acasă pe Miller Stadium, o nouă arenă în valoare de 17 milioane dolari. Aceasta va avea 6.500 de locuri şi va putea fi majorată la 11.000 de locuri pentru meciurile de fotbal profesionist.

În paralel cu Major League Soccer (MLS), NASL este un campionat de fotbal profesionist nord-american relansat în 2011 după modelul unei precedente competiţii cu acelaşi nume, care a funcţionat în perioada 1968-1984. Printre echipele angajate în NASL se află şi New York Cosmos, la care evoluează fostul atacant vedetă al clubului Real Madrid, Raul Gonzalez.

Agerpres