• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Arthur (21 de ani) a devenit subiect de dispută între Barcelona şi Gremio Porto Alegre, după ce brazilianul a apărut într-o imagine purtând tricoul catalanilor. Transferul e departe de a fi încheiat, iar oficialii sud-americanilor ameninţă că se vor adresa FIFA în acest caz.

Fotbalistul celor de la Gremio, care a fost desemnat și cel mai bun jucător al finalei, reprezintă una dintre ”țintele” catalanilor pentru perioada de mercato din ianuarie. Robert Fernandez, unul dintre membrii marcanţi din board-ul Barcelonei, a fost săptămâna aceasta în Brazilia pentru a negocia transferul.

Totuşi, lucrurile sunt departe de a fi "bătute în cuie", astfel că o imagine apărută pe twitter i-a deranjat pe cei din conducerea echipei care tocmai a câştigat Copa Libertadores. Concret, Arthur a apărut în biroul lui Jorge Machado, agentul său, purtând tricoul Barcelonei.

"Reprezentantul lui Arthur ne-a transmis că cineva din conducerea Barcelonei vrea să se întâlnească cu familia jucătorului. Am considerat că e în regulă, din moment ce negociem transferul. Dar de aici până la apariţia în tricoul Barcelonei e cale lungă. Nu e prima oară când Barcelona apelează la acest tertip, ne vom adresa FIFA", a spus Nestor Hein, unul dintre oficialii lui Gremio Porto Alegre.

Arthur i-a încântat pe catalani pentru că este un mijlocaș pe calapodul lui Xavi Hernandez. El are un control foarte bun al balonului, este un bun organizator în teren și, mai ales, știe cum să protejeze mingea foarte bine.

Cotat la aproximativ 25 de milioane de euro, Arthur a fost chemat recent și la două meciuri ale naționalei Brazilei, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, cu Chile și Bolivia, dar a rămas pe banca de rezerve.