• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Întâlnirea de la Zurich dintre oficialii lui Real Madrid și Neymar, la care a participat și tatăl fotbalistului, i-a pus în gardă pe cei de la FC Barcelona.

Spaniolii de la Marca anunță că brazilianul are o clauză de reziliere de 190 de milioane de euro, sumă pe care o socotesc "la îndemână" pentru clubul blanco. Totuși, sunt șanse destul de mici ca mutarea să se realizeze încă de acum și madrilenii ar trebui să scape de interdicția la transferuri din următoarele două perioade de mercato.

În caz contrar, ar mai putea legitima jucători abia în vara lui 2017, iar Neymar discută și cu șefii Barcelonei pentru prelungirea contractului. Din câte se pare, catalanii i-au pregătit un salariu de 19 milioane de euro pe sezon. Cel mai probabil, dacă cele două părți vor ajunge la o înțelegere, o vor parafa spre finalul acestei stagiuni.

Fostul fundaș stânga Roberto Carlos este primul care a anunțat ofensiva Realului pentru Neymar.

"Pot să-l conving pe Neymar să vină la Real Madrid", spunea brazilianul, la jumătatea lunii ianuarie, înainte ca Zidane să fie instalat pe banca tehnică a albilor.

Ultimul jucător care a făcut pasul direct de la Barcelona la Real Madrid a fost Luis Figo, în anul 2000. Afacerea a costat atunci 60 de milioane de euro, un record care a stat în picioare timp de un an, până când Real l-a cumpărat și pe Zidane, cu 75 de milioane de euro.

Portughezul a fost aspru contestat la acea vreme, iar la primul meci jucat de portughez pe Camp Nou în tricoul madrilenilor în direcția lui a fost aruncat un cap de porc, din sectorul ocupat de fanii catalani.