• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Rafe Benitez se pregăteşte pentru primul El Clasico al carierei, dar ziariştii de la AS îi dau un motiv de îngrijorare tehnicianului spaniol. Antrenorul a pierdut 42% dintre meciurile disputate împotriva echipelor considerate mari din ligile unde a lucrat în întreaga carieră.

De când a devenit antrenorul Valenciei, trecând şi pe la Liverpool, Inter Milano, Chelsea şi Napoli, acesta a disputat 83 de partide împotriva cluburilor puternice şi a pierdut 35 dintre ele, câştigând 28, alte 20 terminându-se la egalitate.

Echipele mari luate în calcul în cele 3 campionate: Barcelona, Real Madrid (La Liga), Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal şi Liverpool (Premier League), Inter, Milan, Roma şi Juventus (Serie A TIM).

Cifrele sunt mult mai scăzute decât cele care vorbesc despre toate cele 531 de meciuri ale carierei, dintre care a câştigat 52%, a remizat în 25% dintre ele şi a pierdut 23%.

Chelsea este echipa împotriva căreia Benitez a disputat cele mai multe meciuri, dar şi contra căreia a pierdut de cele mai multe ori: în 26 de partide, a înregistrat 7 victorii, 7 egaluri şi 12 înfrângeri.

Contra Barcelonei, bilanţul este tot unul negativ: 4 victorii, un egal şi 6 înfrângeri. Rafa nu a evoluat niciodată împotriva lui Luis Enrique. Managerul care l-a învins de cele mai multe ori este Sir Alex Ferguson.

Real Madrid - Barcelona se joacă pe 21 noiembrie, de la ora 19:15, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.