• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Gerard Pique s-a aflat în centrul atenției în ultimele săptămâni pentru remarcile și poziția sa vizavi de referendumul din Catalonia. Cu toate acestea, viziunea fotbalistului de 30 de ani pare să se schimbe atunci când vine vorba de factorul finanicar. Potrivit mai multor publicații spaniole, compania fotbalistului își are sediul în Madrid, pentru a evita plata taxelor mai mari din Catalonia.

După turbulențele de pe străzile Cataloniei, generate de faptul că guvernul de la Madrid a interzis cu vehemență referendumul de acum două săptămânia, Gerard Pique a intrat în vizorul fanilor naționalei care l-au înjurat şi huiduit la unul dintre antrenamente. În cele din urmă, Pique s-a împăcat cu fanii naționalei, ba chiar a fost aplaudat în picioare, în momentul în care a fost schimbat în partida cu Albania. Însă, noi dezvăluiri făcute de presa spaniolă, în special de cea de la Madrid, a scos la suprafață un detaliu destul de controversat în ceea ce îl privește pe fotbalistul catalan. Se pare că deși sprijină independența Cataloniei, Pique își ține afacerile la Madrid.

Potrivit informațiilor publicate de Intereconomia și Invertia, compania lui Gerard Pique, din anul 2013 de când a fost înființată și până în prezent, plătește taxele direct guvernului de la Madrid. Jucătorul deține o societate de investiții cu capital variabil, numită ”Kerad”, și este situată pe strada Maria de Molina, numărul 4. Societatea are un capital de 13,37 milioane de euro și pariază în special pe investiții pe piețele internaționale.

Doar în ultimul an, societatea și-a crescut activele cu 1% și a cumpărat obligațiuni în valoare de 1,4 milioane de euro la companii precum Iberdrola, Telefonica sau La Caixa. Alți 1,9 milioane de euro se află în fonduri gestionate de compania JP Morgan. Deși Pique a apărat independența Cataloniei, el a preferat să își păstreze afacerile la Madrid din motive de rentabilitate. Dacă societatea își avea sediul la Barcelona, taxele erau mai mari, scriu jurnaliștii iberici.