• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Aflat de 6 săptămâni în convalescență după accidentarea la umăr, pentru care a avut nevoie și de o intervenție chirurgicală, Răzvan Raț are timp să se odihnească și să viziteze Madridul.

Fundașul stânga al echipei naționale și al lui Rayo Vallecano a vorbit, într-un interviu exclusiv acordat lui Ciprian Bălțoiu, reporterul special Digi 24 din capitala Spaniei, despre preferințele sale în materie de mâncare, orașul său preferat și ce nemulțumiri are în legătură cu Madridul.

De asemenea, un aspect mai puțin cunoscut din viața fostului jucător de la Rapid, Șahtior Donețk, West Ham și PAOK este faptul că e pasionat și colecționar de vinuri, dar și un fin cunoscător al celebrului preparat iberic jamon (șuncă de porc pregătit într-un mod special).

A rămas fidel bucătăriei românești, o apreciază pe cea spaniolă și s-a îndrăgostit de cea ucraineană în cei 10 ani petrecuți acolo. În schimb, la Londra spune că nu a mâncat deloc bine.

"Mai bine că nu vorbim despre fotbal, nu e nimic de spus despre fotbal, în acest moment. Dintre țările în care am locuit - Ucraina, Anglia, Grecia și Spania - cred că cel mai mult îmi place aici, în Spania. Mi-a plăcut foarte mult în Ucraina, unde am locuit foarte mult, am și o soție de acolo și mi-a plăcut. Văzând și cunoscând mai bine Spania și Madridul, îmi place aici din ce în ce mai mult", a declarat Răzvan Raț.

"Am început să colecționez vin mai demult. Eram deja în Ucraina, când am început să citesc despre vinuri și să aflu mai multe lucruri. Într-adevăr, cu jamon am început prima dată când am fost aici, acum doi ani. Acum cred că știu foarte multe despre jamon și îmi place foarte mult. La momentul ăsta, aș pune cașcavalul spaniol peste brânza franțuzească, pentru că mănânc mai mult", a mai spus fundașul stânga.

"Sunt pentru sarmale, cu siguranță. Ciobă de burtă nu, mai degrabă de văcuță. Am rămas fidel și bucătăriei românești, chiar dacă îmi place foarte mult bucătăria spaniolă. Mi-a plăcut și bucătăria ucraineană, dar sincer la Londra pot să spun că nu am mâncat foarte bine", a adăugat Raț.

Căpitanul naționalei României a fost plăcut surprins de cât de numeroasă este comunitatea românilor din Spania: "Am ajuns printr-un accident în orașul Alcala de Henares, care e locuit de români. Am ajuns într-o zonă în care erau mai multe magazine românești decât erau la mine, la Slatina. Mi se pare deja ceva normal, sunt români la tot pasul".

"Eu cred că Madrid e o atracție turistică, sunt foarte multe locuri de vizitat, viața de noapte e una care se aseamănă cu cea din Londra. Dacă e ceva ce nu îmi place în Madrid, cred că e felul în care se conduce. Șoferii nu sunt de cea mai bună calitate. Într-adevăr, n-am mai condus de foarte multă vreme în România, dar din câte îmi amintesc, șoferii de acolo sunt de mai bună calitate, așa mi se pare", a încheiat Răzvan Raț.

108 meciuri și două goluri are Răzvan Raț în prima reprezentativă a României, pentru care a debutat în 2002.