• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Lionel Messi și-a pierdut răbdarea în partida de duminică pe care catalanii au disputat-o pe Mestalla. Internaționalul argentinian a avut un gol perfect valabil, dar arbitrul Ignacio Iglesias Villanueva a interpretat că balonul nu a depășit cu toată circumferința linia porții. Mâhnit că reușita lui nu a fost validată, Messi s-a dus să ceară socoteală arbitrului și asistenților.

În minutul 30 al partidei de pe Mestalla, catalanii au reușit să înscrie la șutul lui Messi, când Neto a comis o gafă imensă și a respins balonul dincolo de linia porții. Golul nu a fost validat absolut inexplicabil de arbitrul central. În timp ce jucătorii Barcelonei sărbătoreau deja golul, arbitrul a lăsat jocul să continue, deoarece acesta a interpretat că mingea nu a intrat cu totul în poartă. Messi nu a fost singurul care și-a îndepărtat furia spre brigada de arbitrii, iar managerul Barcelonie, Ernesto Valverde, i-a luat la țintă în conferința susținută imediat după meci.

"Cred că suntem toți de acord că la astfel de faze atât de evidente, VAR nu este cel mai important, dar a fost destul de clar că mingea a trecut dincolo de linia porții și că aceasta este o problemă destul de serioasă. Într-un meci jucat recent cu Malaga mingea a ieșit, am continuat, am marcat și am avut de beneficiat. Am controlat în totalitate prima repriză și am avut un gol anulat. În a doua repriză, Valencia a decis să ne preseze și să avanseze mai mult. Golul anulat ne-a afectat și pentru această decizie greșită este răspunzător arbitrul asistent (n.r. Enrique Jose Ramos Ferreiros)", a spus Ernesto Valverde, managerul FC Barcelonei.