• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Cristiano Ronaldo (30 de ani) nu pare să-și găsească, în acest sezon, forma care l-a consacrat. Principala sa calitate, aceea de golgheter, continuă să facă din portughez un atacant periculos, dar se pare că nu mai are acea ”scânteie” care l-a făcut cel mai bun jucător de pe planetă.

Sosirea lui Zinedine Zidane pe banca tehnică a ”galacticilor” părea a schimba în bine ”fața” lui Ronaldo. Prestația sa de pe ”Benito Villamarin” a arătat însă un Cristiano șters, fără idei și cu execuții mediocre.

Eficacitatea lui Cristiano nu mai este la fel ca în anii trecuți, deși portughezul continuă să fie în continuare prima opțiune din atacul madrilenilor. Chiar și în raport cu membrii BBC, el stă cel mai rău. Starul portughez are un procent de 12%, în tmp ce Bale are 27% iar Benzema, 29%.

Ronaldo, ce-i drept, a marcat până acum în La Liga 16 goluri, dar acestea au fost marcate doar în nouă partide, de unde reiese o medie de 2,08 goluri pe fiecare meci. În schimb, el nu și-a trecut numele pe tabela de marcaj în 12 partide, prea mult pentru un vârf de calibrul său.

Spre deosebire de sezonul trecut, procentajul golurilor marcate de către atacantul blanco a scăzut cu 33%.

Portughezul a marcat doar două goluri în ultimele patru etape. Lusitanul rămâne însă pe podium în topul golgeterilor din Primera, cu 16 reuşite, două mai puţin decât liderul Suarez.

Majoritatea golurilor lui Ronaldo nu au fost însă de impact pentru echipa sa. Reuşitele sale i-au adus doar două puncte lui Real. Este vorba de dubla din victoria cu 3-1 contra lui Real Sociedad. În rest, starul de 30 de ani a punctat doar în partide în care "galacticii" s-ar fi impus şi fără golurile sale.

Cristiano Ronaldo s-a evidenţiat în schimb din plin în acest sezon prin ieşirile nesportive. Şi-a lovit un adversar şi în jocul cu Betis. Fostul fundaş al lui Dinamo, Francisco Molinero, e ultima victimă a portughezului, care a ajuns la cinci jucători loviţi fără minge în ultimele două luni şi jumătate. Ronaldo a scăpat însă întotdeauna nepedepsit.