• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Jean Sony Alcenat a semnat cu Voluntariul. Fundaşul dreapta al Stelei s-a înţeles pentru un contract până în vară cu formaţia nou-promovată. El va merge la echipa lui Dragomir sub formă de împrumut.

Anunţat de campioană că e liber să îşi caute echipă, nemaintrând în vederile staff-ului tehnic, Alcenat a fost convins de fanul său numărul unu din fotbalul românesc. Încă de la venirea la Voluntari, Dumitru Dragomir şi-a exprimat dorinţa de a-l avea în lot pe haitian, iar în cele din urmă a reuşit să îl transfere.

De altfel, fostul preşedinte al Ligii anticipa în urmă cu aproape trei ani că apărătorul, pe atunci la Petrolul, va avea un viitor strălucitor. "Fundaşul dreapta de la Petrolul dacă joacă la Steaua fac pariu că se vinde cu 10 milioane de euro. Are nişte calităţi cum rar are un alt fundaş din lume", declara Dumitru Dragomir în 2013.

În ultima perioadă, Alcenat a fost nevoit să se antreneze cu elevii de liceu de la Mircea Eliade, Steaua neoferindu-i altă variantă. Deşi era plătit excelent de Becali, fotbalistul a considerat că e mai important să evolueze şi a dat curs ofertei de la Voluntari.

La formaţia antrenată de Ganea există o adevărată legiune de fotbalişti cu "rădăcini" la Steaua: Tudorie, Enceanu, Ștefănescu şi Vâlceanu au fost împrumutaţi de roş-albaştri.

Tade şi Breeveld rămân astfel singurii jucători de pe lista neagră care nu şi-au găsit angajamente. Tahar a mers în Portugalia (Boavista), în timp ce Guilherme a plecat în Brazilia (după ce a picat vizita medicală la Bari).

Alcenat poate debuta pentru Voluntari chiar contra Stelei, Ganea afirmând că nu îi va menaja pe fotbaliştii veniţi din curtea campioanei. Rămâne de văzut dacă haitianul este şi apt pentru meciul de luni, transmis în direct de Digi Sport 1 de la ora 20:30.

20.000 de euro pe lună era salariul lui Alcenat la Steaua