• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Aflat într-o vervă deosebită, Sorin Cârţu a povestit în această dimineaţă la Digi Sport Matinal prin ce a trecut el atunci când se afla, la fel ca şi Alibec, în conflict cu suporterii propriei echipe. "Alibec trebuie să fie puternic şi liniştit. Vă povestesc ce mi s-a întâmplat mie. La cum sunt eu, m-am apucat să arăt ce nu trebuie spre tribune şi de atunci să vezi înjurături şi huiduieli. Era suficient să se uite un coleg la mine că ei erau deja pe garduri. Dar am stat eu cu mine, în oglindă, şi mi-am dat două, trei palme. Ce ştii să faci? Să driblezi! Păi, ia-o şi driblează! Te înjură? Asta este, tu îţi vezi de joc şi gata. Eu am dat vreo 10 goluri în ultimele 12 etape, am bătut în ultima etapă Timişoara cu 6-0, parcă, şi ne-am împăcat", a povestit Sorin Cârţu.

"Am văzut şi prima repriză din meciul FCSB-Juventus şi de multe ori coechipierii îl căutau pe Denis, să-l pună într-o poziţie mai bună. Şi era cu doi-trei adversari pe el, pentru că era de aşteptat să-l joace pe Alibec. Mi-aduc aminte tot de mine. Eram la un meci cu Progresul, deja retrogradată şi eu mă luptam pentru titlul de golgheter cu Iordănescu. Normal că ai mei făceau tot posibilul să-mi paseze mie, dar nu ieşea nimic. Le-am şi zis să ne vedem de joc şi vedem ce o ieşi. Am o amintire cu meciul ăla ...", s-a pus pe povestit ce-l care în anul respectiv a câştigat titlul şi Cupa cu Ion Oblemenco pe bancă, în sezonul 1980-1981.

"Am pierdut titlul de golgheter din cauza unui penalty pe care l-am ratat. Să vedeţi cum a fost! Înainte să primim un 11 metri, Gîrjoabă, portarul advers, fusese accidentat destul de rău. I-au dat cu kelen, s-au chinuit cu el vreo câteva minute. Umărul drept. Când a fost să bat, unde să dau? Pe dreapta lui, nu? Că era lovit acolo. Şi mi-a deviat-o în bară că nici nu am tras foarte tare. Apoi am mai avut un penalty şi am tras tare, gol. Dacă-l dădeam şi pe primul l-aş fi egalat pe Puiu şi ieşeam golgheter pentru că el înscrisese de mai multe ori din lovituri de la 11 metri", şi-a amintit Cârţu.

La 62 de ani, Sorin Cârţu a anunţat că nu mai are nevoie de variaţii emoţionale, nici pozitive, nici negative şi nu va mai antrena. În România, Cârţu a jucat doar la Craiova, la Universitatea şi la Electroputere, iar ca antrenor a trecut pe la 16 echipe.