• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Denis Alibec și Constantin Budescu sunt apărați de fostul lor coleg, Daniel Niculae. Atacantul e convins că cei doi nu vor fi afectați de ”amenințările” lui Gigi Becali și consideră că acesta a dorit să pună presiune pe ei. Niculae îi cunoaște foarte bine pe cei doi și e convins că răspunusul lor va veni pe teren.

Fostul atacant al celor de la Astra nu-l consideră pe Alibec un jucător problemă, dar recunoaște că este un fotbalist mai dificil. Niculae știe ce ar trebui să facă Dică pentru a nu mai avea probleme cu cei doi.

”Alibec nu este un jucător problemă, are anumite lucruri care pot deranja, dar dacă știi cum să vorbești cu el și cum să-l iei, lucrurile pot sta cu totul diferit. Denis are deja 6 luni la Steaua și este un jucător cu o calitate extraordinară; atât el cât și Budi. Cei doi s-au adaptat foarte repede la noua echipă, s-au impus. S-a văzut dorința fiecăruia dintre ei de a ridica puțin ștacheta și a se impune din primul minut. Mă bucur că au reușit să facă lucrul acesta.

Cred că patronul a dorit să pună presiune pe ei, pentru că sunt jucători cu care trebuie să ai grijă cum vorbești, dar nu trebuie să pui grupul în detrimentul lor. Ei reacționează pozitiv la astfel de presiune, probabil diseară vor face un meci foarte bun. Sunt jucători care răspund pe teren, nu se gândesc la aceste lucruri. Cred că la Alibec, cu MM, a fost un moment de frustrare, dar cred că lucrurile s-au rezolvat repede”, a declarat Daniel Niculae, la Digi Sport Matinal.

Atacantul care va împlini 35 de ani în mai puțin de o lună consideră normale tensiunile care au apărut în lotul FCSB în ultima perioadă, ținând cont de faptul că Dică are la dispoziție jucători cu personalitate. Niculae consideră că tehnicianul roş-albaştrilor trebuie să știe cum să gestioneze aceste situații mai puțin plăcute.

”Sunt tensiuni, dar este normal când te afli la o echipă cu pretenții și vrei să câștigi fiecare meci, indiferent de competiția în care te afli. Cei de la Steaua au transferat foarte mulți jucători importanți, este foarte greu de gestionat un astfel de vestiar.

Trebuie să ai un sistem al rotației jucătorilor foarte bine pus la punct. E normal să apară și anumite frecușuri între jucători, între jucători și antrenori. Ideal ar fi să le reduci la minimum. La toate echipele la care am fost eu au existat tensiuni”, a mai spus Niculae.

Denis Alibec a fost cumpărat de FCSB în iarnă, pentru suma de 2,04 milioane de euro, de la Astra și a reușit să se impună rapid în echipă, devenind în scurt timp căpitanul roș-albaștrilor.

25 de meciuri, 10 goluri și 6 pase de gol are Alibec în tricoul FCSB.

3 milioane de euro este cota de piață a lui Alibec, conform transfermarkt.com.

Constantin Budescu a ajuns la FCSB în vară, fiind cumpărat de la Astra pentru suma de 750.000 de euro, și, la fel ca Alibec, s-a impus imediat în primul 11 al echipei lui Dică.

7 meciuri, 3 goluri și o pasă de gol are Budescu în tricoul FCSB.

1,8 milioane de euro este cota de piață a lui Budescu, conform transfermarkt.com.

În altă ordine de idei, FCSB va debuta în această seară în grupele Europa League, contra cehilor de la Viktoria Plzen. Partida se va juca pe Arena Națională, de la ora 22:05.

”Steaua are valoare să treacă de această grupă, dar acum rămâne să o demonstreze și pe teren”, consideră Daniel Niculae.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT