• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Artur Jorge (23 de ani) este foarte aproape de o despărţire de FCSB în iarnă. Acesta a devenit a cincea variantă de fundaş pentru roş-albaştri şi niciuna dintre părţi nu pare să îşi mai dorească în acest moment o colaborare.

Împrumutat de la Braga pentru un sezon, cu posibilitatea de a rămâne definitiv al echipei lui Becali în cazul în care se va achita o sumă de un milion de euro pentru el, Artur Jorge a primit o singură şansă de la Dică. În partida cu Juventus, şi-a dat autogol după doar 13 secunde şi de atunci nu a mai intrat în vreo partidă.

Potrivit informaţiilor Digi Sport, Gigi nu vede niciun motiv pentru care să îl păstreze pe lusitan în lot şi din iarnă, în condiţiile în care este abia a cincea variantă de fundaş central. Bălaşa-Planic a devenit cuplul de bază al vicecampioanei, cu Momcilovic şi Larie soluţii de rezervă. În plus, la nevoie chiar şi Nedelcu poate juca acolo, astfel că roş-albaştrii mai mult ca sigur sunt acoperiţi pe acel post.

În al doilea rând, Braga e la rândul ei nemulţumită de faptul că lui Jorge nu i se dau şanse, el fiind împrumutat exact din acest motiv: să aibă jocuri în picioare şi să facă obiectul unui viitor transfer.

De notat faptul că şi Artur Jorge este extrem de dezamăgit de situaţia în care se află. El a refuzat în vară două oferte tentante din Franţa, în speranţa că va fi titular la echipa lui Rednic, Mouscron. Înţelegând că tehnicianul român are soluţii pe postul său, Jorge nu a mai ajuns în cele din urmă la belgieni. Când a semnat cu FCSB, Planic încă nu venise şi a considerat că are o şansă bună să se impună drept titular.

Produs al Academiei din Braga, viitorul fundaş al roş-albaştrilor a semnat la începutul verii prelungirea contractului cu lusitanii. Premisele erau favorabile, mai ales că în sezonul trecut bifase 26 de meciuri pentru prima echipă. Doar că Abel Ferreira, tehnicianul echipei, i-a explicat că nu mai intră în planurile sale pentru primul "11" în stagiunea 2017-2018. De altfel, cel mai probabil Jorge nu ar fi prins atât de multe partide pentru portughezi anul trecut, însă Braga a avut infirmeria plină, astfel că a fost nevoită să apeleze la el foarte des.