• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE 12:14: Gino Iorgulescu a câştigat alegerile de azi, în faţa lui Sorin Drăgoi, şi va continua la conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal. Victoria a fost una cât se poate de clară, rezultatul votului fiind de 13-1. Gino Iorgulescu a câştigat astfel un nou mandat şi va rămâne la şefia LPF pentru următorii 5 ani. 

În vârstă de 61 de ani, Iorgulescu se va afla la conducerea LPF până în anul 2022, având în vedere că statutul Ligii a fost modificat astfel încât mandatul preşedintelui s-a mărit la cinci ani. În acelaşi timp, acesta va fi ultimul mandat al lui Iorgulescu, deoarece o persoană nu va putea avea mai mult de două mandate.

La şedinţa Adunării Generale de luni au avut drept de vot reprezentanţii celor 14 cluburi din Liga I. Au fost alegerile cu cel mai mic număr de votanţi din istoria Ligii Profesioniste de Fotbal, deoarece o dată cu scăderea numărului de echipe din Liga I la 14 s-a micşorat automat şi numărul cluburilor din cadrul LPF.

Gino Iorgulescu (61 de ani) a fost ales pentru prima oară preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) pe 14 noiembrie 2013, cu 11 voturi, faţă de cele 7 primite de contracandidatul său de atunci, Dumitru Dragomir.


UPDATE 12:00 Intervenția reporterului Paul Andone, trimisul special Digi Sport la alegerile LPF: 

Doar doi candidaţi s-au înscris în cursa pentru preşedinţia Ligii Profesioniste de Fotbal, actualul conducător al forului, Gino Iorgulescu, şi preşedintele ACS Poli Timişoara, Sorin Drăgoi. Termenul pentru depunerea candidaturilor a fost ziua de 6 octombrie.

Adunarea Generală pentru alegerea preşedintelui LPF, pentru mandatul 2017-2022, va avea loc luni 23 octombrie, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, începând cu ora 12:30. Gino Iorgulescu (61 de ani) a fost ales preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) la 14 noiembrie 2013, cu 11 voturi, faţă de cele 7 primite de contracandidatul său de atunci, Dumitru Dragomir. Statutul LPF a fost modificat, astfel încât următorul preşedinte va avea un mandat de cinci ani, dar o persoană nu va putea avea mai mult de două mandate.

Au existat voci care au susţin că Drăgoi ar avea susţinere politică pentru aceste alegeri şi că tocmai de aceea ar avea şanse să devină preşedinte. Culmea, tot cu ajutor politic l-a detronat şi Gino Iorgulescu pe Dumitru Dragomir. Dacă oficialul bănăţean a fost ceva mai vocal în ultima vreme, Iorgulescu a fost mai tăcut, cam cum a fost şi în timpul mandatului de patru ani din fruntea Ligii. Săptămâna trecută a oferit pentru Digi Sport un amplu interviu, în care a explicat ce conţine programul său pentru următorii patru ani, cum vrea să crească veniturile cluburilor şi cum vrea să le ajute să treacă la un nou nivel din punct de vedere financiar, al marketingului, al desfăşurării activităţii la nivel de juniori.

”Am implementat câteva idei ce ar putea îmbunătăţi activitatea: să generăm venituri, fotbalişti de elită, dar şi spectacol. Plus suport pentru toate echipele de club. Avem un contract TV ce a asigurat stabilitatea cluburilor. Ne-am gândit să suplimentăm veniturile prin vânzarea la comun a publicităţii, ca la UEFA, o să fie nevoie însă să ne înţelegem cu cluburile. Vom sprijini cluburile pe probleme de marketing, dar şi consultanţă pentru sponsorizări", a afirmat Gino Iorgulescu.

Sorin Drăgoi, președintele celor de la ACS Poli Timișoara, este candidatul-surpriză al Ligii 1, pe lângă actualul președinte Gino Iorgulescu. Drăgoi a explicat, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Fotbal Club”, de la Digi Sport 1, care sunt principalele sale puncte pe care vrea să le pună în practică, în cazul în care va deveni numărul 1.

”Nu sunt un produs politic și nu fac politică. Va fi un rezultat asemănător ca la un meci de fotbal, 1,x,2. Mi-am depus dosarul, intru în cursă, dar rezultatul îl vom afla pe 23. Nu știu acum pe câte cluburi mă bazez, dar am nevoie de jumătate plus unu din cluburi, adică 8 voturi din 14 echipe”, a spus Drăgoi, la Digi Sport.