• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Edward Iordănescu aşteaptă să vadă dacă Dani Coman şi Petre Buduru vor pune în practică planul stabilit pentru sezonul viitor pentru a parafa o înţelegere şi să înceapă efectiv lucrul la Giurgiu.

Faţă de ultimul sezon, schimbările de acolo vor fi majore! În primul rând bugetul de salarii se va înjumătăţi, iar lotul se va schimba din temelii. Dacă vor porni împreună, obiectivul este ca Iordănescu trebuie să dezvolte o nouă echipă, iar clubul nu-i va impune cucerirea vreunui trofeu.

Dacă în acest an a existat un buget de salarii de 160.000 de euro pe lună, sezonul următor el va fi sub 100.000. Vineri a fost adus şi primul jucător, Filip Mrzljak, croatul de 24 de ani care a jucat cel mai bun fotbal tocmai sub comanda lui Iordănescu, la Pandurii. Este jucătorul care a declarat că Edi l-a redescoperit şi l-a făcut să privească altfel fotbalul.

Dacă nu avea garanţii că viitorul său antrenor va fi Iordănescu, Filip ar fi refuzat propunerea, aşa cum a făcut şi cu cea de la Dinamo în mai multe rânduri, dar şi cu cea de la Craiova.

Şi dacă până acum, spre exemplu, Buş refuzase propunerea de prelungire pentru Astra, iar Fabricio insista să primească o hârtie cu preţul la care ar fi liber să plece, lucrurile se pot schimba. Este şi motivul pentru care Astra s-a grăbit să facă şi să anunţe primul transfer, pentru a transmite un mesaj că lucrurile se vor aşeza şi că Ioan Niculae nu urmăreşte desfiinţarea echipei.

O ţintă foarte importantă pentru Iordănescu junior este rămânerea lui Cristi Săpunaru, jucător parcă revitalizat la Pandurii şi care a continuat la superlativ şi cu Marius Şumudică. Datorită valorii ca fotbalist, dar şi calităţilor de lider, rămânerea lui Săpunaru este una dintre condiţiile viitorului antrenor. Doar dacă va veni o superofertă pentru fotbalistul de 33 de ani, nimeni nu se va opune.

Astra trebuie să refacă din temelii lotul, pentru că în urmă cu o săptămână la echipă mai rămâneau sigur doar câţiva fotbalişti, printre care Belu, Stan, Ioniţă, Piţian şi Iliev. O eventuală câştigare a Cupei României probabil ar mai convinge şi alţi jucători să-şi dorească rămânerea la Giurgiu, dar în niciun caz dintre cei cu salarii peste 5-6.000 de euro pentru că ar trebui să accepte scăderea veniturilor. Contract mai are şi Budescu, încă un an, dar el va fi cedat pentru a fi obţinuţi bani în schimbul lui, 60 la sută din clauza de 750.000 de euro.

Cel mai mare pericol în punerea în practică a proiectului Astra-Iordănescu este cel legat de asigurarea bugetului. Iar nerezolvarea problemelor mari întâmpinate de jucători în ultimii doi ani ar putea să-l facă pe Iordănescu să nu semneze.