• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Directorul general al Viitorului, Cristian Bivolaru, a explicat motivele pentru care Dragoș Nedelcu și Romario Benzar au fost cedați la FCSB, în această vară. În direct la Digi Sport, în emisiunea ”Fotbal Club”, oficialul dobrogenilor a precizat că, în cazul mijlocașului, clubul a acceptat oferta întrucât a fost vorba de niște bonusuri foarte mari prevăzute în contract.

La Nedelcu sunt bonusuri extrem de consistente, dacă FCSB se califică în grupele Ligii Campionilor. Extrem de consistente! Nu e vorba de sezonul ăsta, ci de sezoanele următoare”, a spus Bivolaru.

Informația a fost confirmată inclusiv de Gigi Becali, care a spus că Viitorul va primi 20% dintr-un viitor transfer și un bonus de 500.000 de euro, dacă FCSB va intra în grupele Ligii Campionilor, în sezonul următor.

În cazul lui Romario Benzar, Bivolaru a precizat că acesta a plecat întrucât Hagi și-a dorit să-l ajute să facă o schimbare.

La Benzar a fost dorința lui Gică de a-l ajuta să plece într-un moment în care el avea nevoie să aibă o schimbare. Nu că el ar fi nemulțumit, pentru că e un tip extraordinar, care nu și-a manifestat vreo nemulțumire faă de echipă. Dimpotrivă, el ținea vestiarul și îi motiva pe colegi. După atâția ani petrecuti în Academie și la echipa mare, Gică a vrut să îl ajute să facă pasul spre o echipă mai performantă și - de ce nu? - spre fotbalul mare”, a spus Bivolaru despre Benzar.

Trebuie spus însă că transferul fundașului dreapta la FCSB s-a produs, după ce acesta susținea, cu câteva săptămâni înainte, că nu are de gând să o părăsească pe Viitorul pentru o echipă care a încheiat campionatul pe locul secund.

Nu mă gândesc la un transfer la Steaua, pentru că nu vreau să mă duc în jos în carieră, ci în sus. Noi suntem campioana României. Dacă m-aș duce la o echipă de pe locul 2 sau 3 ar fi un regres în cariera mea”, spunea Benzar, în urmă cu câteva luni.

PROGRAMUL CANALULUI DIGI SPORT