• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Aflat acasă, alături de familie, pentru a-i fi mai uşor să-şi rezolve viitorul, Constantin Budescu este din nou aproape de lovitura carierei. Iar după vizita fără efect în Qatar, Budescu va pleca mâine, vineri, 29 ianuarie, spre China. Iar dacă datele tratativelor vor rămâne neschimbate, căpitanul Astrei va lua o sumă foarte mare de bani la noua sa echipă, care evoluează în liga secundă din China și al cărei nume este ținut deocamdată la secret.

După ce s-a căzut de acord asupra datelor financiare, Budescu şi-a luat în această dimineaţă viză şi cel mai probabil joi va zbura spre China. Chiar dacă pare ciudat ca o echipă de liga secundă să plătească Astrei peste un milion de euro şi să-i dea lui Budescu aproape trei milioane de euro, în total, pe durata de trei ani a contractului, gruparea chineză este una puternică financiar care şi-a propus promovarea în acest sezon.

Liga a doua din China are 16 echipe şi la finele sezonului două dintre ele promovează în prima divizie. China este noul El Dorado al fotbalului mondial. Carlos Dunga, selecţionerul Braziliei, chiar se arăta "îngrijorat de faptul că în ultima vreme tot mai mulţi jucători brazilieni merg să joace acolo". Ultimul exemplu răsunător este trecerea lui Ramires de la Chelsea la echipa lui Dan Petrescu, Jiangsu Suning, pentru 28 de milioane de euro. Toate transferurile oficiale, realizate în această iarnă, pot fi văzute AICI.

Marea problemă pentru Budescu este că dacă în Qatar mai avea ceva şanse să prindă echipa naţională, din China 99,9 la sută nu va mai fi chemat la lot. Cele mai bune exemple faţă de părerea selecţionerului despre fotbaliştii care merg în China sunt oferite de Cristi Tănase şi de Eric Bicfalvi. Mai ales primul, un obişnuit al convocărilor, a preferat să plece de la banii foarte mulţi pe care îi lua în China, 1,2 milioane de euro, la o sumă mult mai mică în Turcia, circa 700.000 de euro, mai ales pentru a prinde Euro 2016.