• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Perioada foarte bună traversată de FCSB până la meciul cu CSM Poli Iaşi i-a determinat pe oficialii de la CFR Cluj să se replieze de urgenţă. Prima măsură a fost transferul a doi jucători foarte tineri şi valoroşi, doriţi de bucureşteni, Costache şi Mailat.

Iar cea de-a doua va fi o adevărată lovitură: vor transfera doi brazilieni, dintre care pentru unul sunt dispuşi să dea şi până la două milioane de euro!

Conform regulamentului din Liga 1, o echipă poate avea în lot cel mult trei extracomunitari, dintre care pe unul la liber, iar ceilalţi doi ar trebui să fi avut cel puţin trei convocări în ultimele 12 luni la echipa naţională.

Este puţin probabil că românii se vor putea apropia de vrun internaţional brazilian, dar este ştiut faptul că în general jucătorii sud-americani şi câte un paşaport comunitar, brazilieni - portughezi, iar argentinienii - italienesc.

Directorul sportiv al CFR-ului, Bogdan Mara, se află deja în Brazilia şi va urmări partide din acest weekend şi mai multe de la finalul săptămânii viitoare.

În principal, Mara va trata pentru mijlocaşi de creaţie, ofensivi, pentru că echipa are nevoie să marcheze.

Portretul unuia dintre cei căutaţi arată că trebuie să poată juca în bandă, în sistemul 4-3-3.

Cel de-al doilea ar trebui să fie de mare valoare, de genul lui Wesley sau al lui Adailton şi să fie mai versatil. Să se descurce atât în sistemul 4-3-3 pe poziţia de mijlocaş, dar şi în 4-2-3-1 ca jucător în spate atacantului.