• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

CSMS Iaşi este la doar 3 puncte de ultimul loc care asigură prezenţa în play-off-ul Ligii 1, ocupat în prezent de ASA Tg. Mureş, iar preşedintele moldovenilor, Florin Prunea, crede că primul meci oficial din 2016 va fi fundamental pentru şansele grupării din Copou de a se clasa între primele şase echipe ale campionatului.

Ieşenii, care s-au reunit astăzi, vor juca în etapa a 24-a cu Viitorul, în deplasare, apoi vor primi vizia lui Poli Timişoara, pentru ca în ultima rundă a sezonului regulat să întâlnească Steaua.

"Ne aşteaptă o perioadă grea, cu două-trei antrenamente pe zi. Ne reunim cu încredere şi sper să avem un an bun. După cele trei meciuri din sezonul regulat, începe practic un alt campionat şi se va juca cu pistoalele pe masă.

Prima etapă este cea mai importantă pentru noi. Cu Viitorul jucăm meciul anului. Dacă vom reuşi să câştigăm, e clar că ne vom înscrie cu şanse reale în lupta pentru intrarea în play-off", a declarat Prunea.

CSMS Iaşi va încerca să păstreze toţi jucătorii importanţi, iar conducerea clubului lucrează deja pentru a-i pune la dispoziţie lui Nicolo Napoli un lot cât mai solid, atât numeric, cât şi calitativ.

"Deocamdată, l-am luat pe Căinari de la Pojorâta, un băiat care a fost la Bacău şi despre care avem referinţe bune. Îl vom testa în următoarea perioadă. Trebuie să ajungă şi croatul Ante Saric. Cu Wobay negociem în continuare, în timp ce Paul Batin este un subiect închis pentru noi.

Ne mai dorim jucători pentru îmbunătăţirea calităţii lotului, dar nu vom face multe transferuri. În afară de Dantas şi Liviu Ganea, deocamdată nu va pleca nimeni. Am avut oferte pentru Lukacs Bole, dar nu dăm drumul niciunui jucător, pentru că avem un obiectiv de atins", a precizat Florin Prunea.