• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Pandurii Târgu Jiu este un nou club din Liga 1 care a demarat procedurile pentru a intra în insolvență, dar atmosfera din cadrul conducerii este una deoparte de a fi liniștită. Actualul președinte al clubului, Narcis Răducan, este atacat în mod direct de către Marin Condescu, fost lider al sindicatului minerilor din Oltenia, dar și fost șef al clubului.

Renumit în funcția de membru al AGA din cadrul clubului Pandurii, după ce și-a câștigat dreptul în instanță în urma unui proces, Condescu susține că Narcis se opune acum revenirii sale în conducerea clubului.

”Asta era marea lor frică, de a nu pătrunde la club şi de a afla ce s-a făcut acolo. Şi discutăm aici doar de drepturi salariale, nu de ce s-a mai întâmplat cu deplasări, cantonamente sau cheltuieli curente!

Preşedintele Răducan a primit de la începutul anului, pe 9 luni, în afară de ce am vorbit, 780.529 de lei, respectiv 177.393 de euro, iar directorul Ioana a primit 35.630 de euro. Deci falimentarea clubului Pandurii a fost clar organizată şi dirijată, fiindcă aşa arată documentele.

Jucătorii au fost păcăliţi de două ori, o dată că nu li se vor mai da drepturile după insolvenţă şi a doua oară că nu se ştie cât se poate acorda de acum încolo. Toate acestea pentru că aceşti oameni au încasat din conturile clubului sume de bani cu care ar fi putut să fie acoperite cel puţin un salariu pentru jucători şi să fie plătiţi arbitrii”, acuză Condescu, în ProSport.

Fostul lider al minerilor mai spune că Răducan și ceilalți conducători s-au premiat de două ori pentru aceeași performanță.

”Pentru locurile 1-6 în regulament erau aprobaţi 10.000 de euro pentru fiecare jucător. Bineînţeles că au beneficiat numai conducătorii iar jucătorii au fost înşelaţi, pentru că nu li s-au mai dat banii aceia. Când s-au calificat în primele 6 au mai făcut un supliment şi au mai luat încă 10.000 de euro pentru participare în cupele europene.

Dar aceşti 20 000 de euro nu au fost trecuţi ca prime ca să fie daţi jucătorilor pentru că lor nu li s-au dat banii şi de aceea clubul e în conflict acum cu 24 de jucători la comisii în diferite stadii”, a mai spus Condescu.

Răducan: ”Am preluat clubul cu 0 bani în cont și două milioane de euro datorii. Condescu a ’căpușat’ clubul!”

Narcis Răducan nu este de acord cu aceste acuze și spune că de fapt ”Condescu este cel care a căpușat” clubul.

”Marin Condescu era obişnuit să lucreze cu multe zeroruri şi de aceea se află în mare eroare. A căpuşat acest club cât a putut, dovadă că şi acum curg notificările instanţelor unde este implicat împotriva clubului.

În bugetului de circa 10 milioane de euro, cu care a şi retrogradat de două ori echipa, îşi făceau loc şi prime de obiectiv fabuloase pentru staff”, a spus și Răducan, pentru ProSport.

”Am preluat clubul cu zero bani în cont şi cu două milioane de euro datorii. Suntem de doi ani în UEFA, cu doar 4,5 milioane de euro buget în acest an, şi fără oprirea finanţării eram un club pe plus financiar în timp record datorită eficientizării cheltuielilor şi performantele sportive. Iar eu vorbesc de date oficiale trimise la Finanţe, nu pe ciorne eronate făcute pe computer”, a mai spus Răducan.