• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (luni, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (luni, 20:45, Digi Sport 1)

Fără campionat câștigat de 10 ani, Dinamo este decisă să se bată la titlu în sezonul viitor, mai ales după ce i-a prelungit contractul lui Cosmin Contra. Trupa din Ștefan cel Mare vrea să facă și achiziții importante, iar pe lista lui Contra se află și Filipe Teixeira.

Mijlocașul de 36 de ani legitimat la Asta a fost unul din cei mai buni oameni ai giurgiuvenilor în ultimele două sezoane și Cosmin Contra e convins că portughezul poate ajuta Dinamo în lupta la titlul. ”Guriță” îl cunoaște foarte bine pe Teixeira. Cei doi au lucrat împreună la Petrolul. În cele 20 de meciuri în care l-a avut antrenor pe Contra, lusitanul a marcat patru goluri și a oferit șase pase decisive.

"Normal că mi-l doresc pe Teixeira. Ca antrenor, îţi doreşti cei mai buni jucători, iar el e un fotbalist fantastic. L-am antrenat la Petrolul şi ştiu ce poate şi cât de profesionist este. E firesc să îl vreau" a declarat Contra, într-o intervenție telefonică la Fotbal Club.

Întrebat despre posibilitatea ca fotbalistul Astrei să ajungă la FCSB, formaţie care îi oferă un plus de 5000 de euro pe lună (Dinamo e dispusă să cheltuie 10.000 euro/lună pentru salariul portughezului), tehnicianul din Ştefan cel Mare a punctat: "Aici nu intru eu în discuţie, aici patronul echipei trebuie să intervină. Eu pot să îi spun că dacă va veni la Dinamo îi va plăcea foarte mult să colaboreze cu mine. În plus, va juca meci de meci, nu ştiu dacă cei de la Steaua îi asigură asta".

Antrenorul lui Dinamo și-ar mai dori în vară un jucător aflat și pe lista de achiziții a rivalilor de la FCSB. Este vorba de mijlocașul Ciprian Deac, fotbalist legitimat în prezent la CFR Cluj.

"Mi-l doresc pe Deac, dacă s-ar putea să vină. Dar nu am discutat nimic. Eu, din informaţiile mele, ştiu că a semnat cu CFR şi de aceea nu ne-am gândit să îl luăm. Dar dacă există acea clauză, cu insolvenţa, cu siguranţă că ni-l dorim" a încheiat Contra.