• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO Steaua - ASA 2-1. Echipa lui Laurențiu Reghecampf s-a impus cu emoții în disputa cu vicecampioana, la primul meci al roș-albaștrilor pe Arena Națională, după redeschiderea acesteia. Meciul a fost unul destul de tensionat, iar o contribuție importantă la acest aspect a avut și arbitrajul centralului Ovidiu Hațegan. Contactat telefonic în cadrul emisiunii Fotbal Club, Ion Crăciunescu a analizat prestația celui mai bine cotat cavaler al fluierului din țara noastră.

Fostul mare arbitru internațional e de părere că Hațegan a greșit în mai multe momente importante ale partidei. Primul dintre ele s-a petrecut în minutul 23, când scorul era 0-0 și Mihai Pintilii a făcut un fault la mijlocul terenului.

"Era de lovitură liberă directă și de al doilea cartonaș galben. Când ești în spatele unui jucător nu mai putem vorbi că n-a fost intenție, îl vezi că e în fața ta. Când e în fața ta și tu îi iei picioarele amândouă nu mai putem vorbi de lipsă de intenție" a declarat Crăciunescu.

Fostul șef al CCA a vorbit apoi despre faza din minutul 53, când după o alunecare a lui Voiculeț la Stanciu, jucătorii celor două formații s-au încăierat, iar pe teren și-au făcut apariția și oamenii de ordine.

"Extraordinar mi se pare că au ajuns să intervină stewarzii să despartă jucătorii. Eu cred că va face înconjurul lumii, dacă văd și alții că stewarzii intră în terenul de joc să despartă niște jucători care s-au îmbrâncit. Ce facem, aducem trupele speciale? Eu știu că atunci când sunt momente de acest fel și nu poți să le dai galben la toți, primii care trebuie sancționați sunt jucătorii care au inițiat acest conflict. Pentru ei trebuia să dea galben întâi și apoi vedea dacă mai era cazul să le dea și altora" a adăugat fostul mare arbitru.

ASA a beneficial de ajutorul lui Hațegan la faza penalty-ului din care Brandan a egalat, crede Crăciunescu. "Primul jucător care faultează este cel de la ASA. El îl împinge prima dată pe Râpă, iar apoi în ultimă instanță, Râpă îl trage. În regulament se sacționează prima greșeală. Ori nu intervii deloc, ori sancționezi prima greșeală, adică împingerea în piept a adversarului. Nu trebuia să dea penalty. Tragerea e evidentă pentru că se vede ultima dată, dar până să ajungem acolo, acest jucător pleacă vreo 2-3 metri împingând. Când dai penalty pentru așa ceva, mie mi se pare că ai probleme".

Conform opiniei lui Crăciunescu, Steaua ar fi trebuit să termine în 9 partida de duminică seară. Tamaș ar fi trebuit și el să vadă al doilea galben pentru o intrare periculoasă la Țucudean. Practic, singura decizie la care Crăciunescu i-a dat dreptate lui Hațegan a fost în cazul lui Ivan Gonzalez.

"Tamaș îl prinde direct pe adversar. Mie mi se pare un atac imprudent din partea lui Tamaș, e cu talpa pe piciorul lui. Dacă era plin de tot, vorbeam de roșu direct. În cazul lui Ivan Gonzalez, nu dădeam al doilea galben. E cu talpa puțin sus, dar îl șterge puțin, nu îl prinde. Dădeam lovitură liberă directă, nu indirectă cum a dat arbitrul, că există contact. Pentru al doilea galben trebuie mai mult" a încheiat Crăciunescu.