• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Aventura de la CFR Cluj nu îl face pe antrenorul Dan Petrescu să se simtă împlinit pe plan profesional, chiar dacă "feroviarii" s-au instalat încă de la începutul sezonului pe primul loc al clasamentului și domină campionatul.

VIDEO CFR Cluj - FC Botoșani 0-0. Tehnicianul liderului la zi din Liga 1 a avut mai multe ieșiri nervoase la ultimul meci, terminat la egalitate pe teren propriu cu Botoșani. Prima dată, a lovit cu piciorul în banca de rezerve, apoi a urlat și pe tunel că îi pare rău că a rămas la gruparea ardeleană. După joc, a lansat și un atac la adresa fanilor, din cauză că numărul acestora a lăsat de dorit, iar încurajările au lipsit cu desăvârșire.

Acum, după ce au trecut câteva zile de la acel meci, Dan Petrescu a clarificat o parte din nemulțumire pe care și le-a exprimat la cald și spune că și-ar dori ca stadioanele din România să fie pline meci de meci, chiar dacă nu există o galerie organizată. "Bursucul" susține că, dintre locurile pe unde a trecut ca tehnician, fanii din China sunt singurii care umpleau meci de meci stadioane de 30.000 până la 40.000 de locuri, lucru care pe el îl făcea "să se simtă antrenor".

În țară, singurul loc unde a avut parte de o atmosferă așa cum își dorește a fost Giuleștiul, în scurtul timp pe care l-a petrecut pe banca Rapidului (6 etape, în returul sezonului 2003-2004). În prezent, anticipează că o astfel de "căldură" ar mai putea să apară doar la Craiova, acolo unde noul stadion este aproape gata de inaugurare.

"Nu mai eram obișnuit cu România. Am fost plecat și am uitat, de aia eram supărat. Era presiune pe jucători în timpul meciurilor, în meciuri vrem să fim susținuți și după să fim înjurați, accept și eu și acceptă și ei. Eu nu mi-aș dori o galerie la echipa mea, ci stadioanele pline meci de meci, ceea ce eu nu am avut decât în China. Nici în Rusia nu erau pline, foarte rar se întâmpla. În China erau 30 - 40.000, acolo într-adevăr mă simțeam antrenor și fotbaliștii se simțeau fotbaliști", a spus Dan Petrescu joi, în cadrul unei conferințe de presă.

"La Unirea acasă veneau, dar era stadionul mic. Am antrenat foarte puțin la Rapid, dar stadionul era plin și atmosfera era exact ce trebuie să fie. Mi-aș dori ca unde mergem să fie plin și să se joace într-o atmosferă extraordiară pentru fotbal. Este o atmosferă în Anglia... Dacă băgai o alunecare și dădeai mingea afară, te aplaudau de parcă înscriai nu știu ce gol", a mai spus antrenorul de la CFR Cluj.

"Este bine că se fac stadioane noi. Și la Craiova știu că va fi atmosferă incredibilă împotriva noastră, dar abia aștept să jucăm", a adăugat Dan Petrescu.