• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Transferul lui Harlem Gnohere de la Dinamo la FCSB a făcut valuri şi nu puţini au fost fanii alb-roşiilor care l-au considerat pe atacantul francez un trădător. La câteva luni de la acel episod, "Bizonul" spune că vina plecării sale din Ştefan cel Mare aparţine conducerii clubului.

Mai mult decât atât, fotbalistul de 29 de ani susţine că îi respectă pe suporterii dinamovişti şi că iniţial a refuzat să meargă la FCSB chiar din acest motiv. Însă lipsa de respect pe care i-au arătat-o oficialii "câinilor", relaţia încordată cu staff-ul tehnic şi oferta foarte bună din punct de vedere financiar pusă pe masă de Gigi Becali l-au determinat să se răzgândescă.

"Cel mai greu pentru mine a fost din cauza fanilor lui Dinamo, ştiam că le va fi dificil să accepte. Dar în viaţă, e necesar câteodată să faci anumite alegeri, cum ar fi să mergi la un club rival. Contextul a fost bizar. Totul s-a petrecut după meciul de Liga Campionilor în care fanii i-au făcut celebra glumă lui Gigi Becali (coregrafia "Doar Dinamo Bucureşti", de la partida cu Manchester City - n.r.). Suporterii mă apreciau enorm, iar asta conta pentru mine.

Am luat decizia de a pleca din cauza faptului că relaţia dintre mine şi conducerea lui Dinamo nu mai era acceptabilă. Când mi s-a spus că mă vrea Steaua, am spus imediat că nu vreau să merg acolo. Dar când negocierile pentru contractul meu au stagnat, propunerea lui Dinamo a fost o insultă pentru mine, iar eu am fost retrogradat la echipa a doua. Atunci am ştiut că trebuie să plec în ianuarie. Relaţia mea cu Andone era, de asemenea, dificilă. Am preferat să plec imediat, decât să stau încă 6 luni la un club la care nu mă simţeam bine.

Primul an acolo a fost destul de bune, dar în al doilea, cred că şefii nu m-au respectat în privinţa contractului. Mi s-a făcut o propunere dezamăgitoare. Înainte de a primi oferta de prelungire, eu l-am informat pe Rednic că vreau să rămân la Dinamo şi că sunt pregătit să accept un nou contract. La acel moment, câştigam 4.500 de euro pe lună la Dinamo. Am primit un contract cu o mie de euro în plus. Am considerat că e o ofertă lipsită de respect.

Iniţial, transferul la Steaua nu a fost prima mea opţiune. Nu voiam să fac asta, pentru fani. Dar să joc la echipa a doua era ceva insuportabil. E adevărat că Steaua mi-a făcut o ofertă pe care n-am putut să o refuz. Am avut propuneri şi din Qatar sau Arabia Saudită, dar nu voiam să plec din România", a povestit actualul golgheter al Ligii 1, într-un interviu pentru site-ul footballski.fr.

Gnohere susţine că suporterii au fost în cele din urmă de partea lui, atunci când au înţeles cum au stat lucrurile cu adevărat.

"Când fanii lui Dinamo au aflat ce s-a întâmplat cu adevărat între mine şi club, mi-au dat dreptate. Am trei copii, am 29 de ani şi nu-mi pot permite să stau pe 4.500 de euro pe lună, când mi se oferă un salariu mult mai bun. Oricine ar fi fost în locul meu ar fi făcut la fel", a precizat francezul.

Înaintea partidei cu Sepsi Sf. Gheorghe, din etapa a şaptea a Ligii 1, directorul sportiv al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu, a comentat declaraţiile făcute de fostul jucător al "câinilor".

"Eu am discutat mult cu el atunci. Toţi ne-am dorit ca el să continue, dar discuţiile au devenit imposibile, pentru că a refuzat orice dialog. Ar fi trebuit să evite astfel de declaraţii", a spus Dănciulescu.