• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Nicolae Dică, cel mai probabil viitorul antrenor al celor de la FCSB, a primit o veste proastă din partea conducătorilor Școlii de antrenori. Fostul fotbalist, în vârstă de 37 de ani, spera să primească o derogare pentru licența Pro, ca să fie antrenor cu acte în regulă.

Dan Apolzan, directorul Școlii de antrenori, i-a transmis lui Dică momentul în care va putea cel mai repede să intre în posesia mult râvnitei diplome.

”El nu poate primi nicio derogare. De doi ani și jumătate nu s-a acordat nicio derogare. Și Claudiu Niculescu a fost într-o situație asemănătoare, avea o ofertă din Liga 1, însă nu i s-a dat derogare. Noi am schimbat regulamentul când a fost cazul Rădoi”, a spus Dan Apolzan pentru Gazeta Sporturilor.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Dică are însă Licența A și poate sta pe bancă în calitate de antrenor secund, spre deosebire de Mirel Rădoi, care nu avea nicio diplomă luată când a fost la Steaua. În plus, ”Dicanio” va putea da și indicații de pe bancă, lucru interzis lui Rădoi, dacă va avea lângă el un antrenor cu ”Pro”. Cele mai mari șanse pentru a ocupa acest post ”onorific” se pare că le are Dumitru Dumitriu, actualul șef al centrului de copii și juniori al roș-albaștrilor.

”Din punctul meu de vedere, el e foarte avantajat în acest moment. Dică poate să conducă echipa de pe bancă, poate să-și motiveze băieții cât timp există și un antrenor cu licență Pro pe bancă”, a mai spus Apolzan.

În aceste condiții, Dică va putea intra în posesia licenței Pro cel mai devreme în vara anului viitor.

”Cursurile pentru licența Pro se termină anul viitor în noiembrie. Am făcut o propunere la UEFA și dacă vom reuși să comprimăm modulele, atunci vom termina în iunie anul viitor. Noi acum suntem la modulul 2 din 19”, a completat Apolzan.