• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

"Totul pentru play-off-ul Ligii" este motto-ul după care se ghidează Nicolae Dică în aceste zile. Tehnicianul FCSB nu doar că a folosit o formulă experimentală în confruntarea cu Astra, dar şi-a consumat toate schimbările de la pauză.

Meciul contra fostei campioane a debutat cum nu se poate mai nefericit pentru roş-albaştri. Nu din cauza golului primit de la Moise, ci a faptului că Teixeira, omul decisiv în ambele confruntări cu Plzen, din turul trei preliminar al Champions League, s-a accidentat. Portughezul a călcat strâmb şi a fost înlocuit cu Golfoca, iar acum este incert pentru meciul tur cu Sporting.

Interesant e că, deşi până la pauză jocul FCSB a suferit, puţini se aşteptau ca Dică să îşi consume toate modificările după doar 45 de minute. Astfel, staff-ul tehnic al roş-albaştrilor a decis să îi arunce în luptă încă din minutul 46 pe Florin Tănase şi Larie. Primul a intrat în locul lui Man, iar decizia a fost de înţeles în condiţiile în care o astfel de schimbare putea aduce un plus ofensiv, mai ales că puştiul venit de la Arad pare să fi intrat într-un con de umbră. A doua modificare însă - Larie în locul lui Bălaşa - a avut ca scop protejarea acestuia din urmă, după ce a suferit o mică accidentare. Fostul fundaş al Romei nu este doar stâlpul apărării vicecampioanei, dar e magistral şi la fazele fixe. În absenţa lui Budescu, jucător care nu va putea fi recuperat până la partida cu portughezii, fundaşul este responsabil cu loviturile libere, iar Dică nu a vrut să rişte nimic.