• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Nicolae Dică este noul tehnician al celor de la FCSB, după ce Laurențiu Reghecampf s-a despărțit de roș-albaștri. Viitorul antrenor va trebui să gestioneze relația cu finanțatorul echipei, Gigi Becali, fiind cunoscut faptul că acesta are obiceiul de a se implica la echipă.

Fostul antrenor al roș-albaștrilor, Mihai Stoichiță, l-a sfătuit pe Dică cum să gestioneze relația cu patronul FCSB și i-a transmis antrenorului de 37 de ani că-i trebuie răbdare pentru a-l convinge de ceva pe Becali.

”Eu am avut șansa să-i am lângă mine pe Panduru și pe MM, iar împreună reușeam să-l convingem pe domnul Becali că așa este mai bine. Gigi e un om de dialog. Dacă ai timp și răbdare să discuți cu el să știți că este extrem de maleabil și eu cred că știe fotbal”, a declarat Mihai Stoichiță, la Digi Sport Matinal.

Stoichiță consideră că Dică poate face față la FCSB și-l compară pe acesta că tehnicianul care a făcut tripla pe banca roș-albaștrilor, Costel Gâlcă. Viitorul tehnician al echipei lui Becali era pe atunci secundul lui Gâlcă.

”Pe Dică l-am observat de-a lungul timpului, un băiat inteligent, liniștit. Ca și comportament îmi aduce puțin aminte de Gâlcă. Orice lucru are un început. Am stat de vorbă cu el, i-am urat succes, i-am zis să fie foarte echilibrat în ceea ce va face de acum încolo.

Eu cred că a acumulat experiență, deși pare puțin forțat, de la liga a 3-a la Liga 1, la cea mai titrată echipă din România. Derogări nu se mai dau, uitați de derogări, au mai fost situații și nu se poate crea un precedent”, a mai spus Stoichiță.

Dică vine la FCSB după ce a reușit să promoveze cu SCM Pitești din liga a 3-a în liga a doua.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT